В момента се наслаждаваме на есенното зацветяване, което е извършено

...
В момента се наслаждаваме на есенното зацветяване, което е извършено
Коментари Харесай

Варна се превръща в цветна столица

" В момента се любуваме на есенното зацветяване, което е осъществено в края на предходната година. Виждате всички теменужки и лалета са нацъфтели. Ще им се радваме до края на април. Предстои пролетно-лятното зацветяване, което започва при започване на май доникъде на юни. Ще бъдат сменени напълно всички цветни фигури. Във всяко районно кметство си има определена компания по Закона за публичните поръчки.

Стремим се всяка година зацветяването да бъде друго, изненадващо и да радва жителите. Средствата, заделени за Морската градина за цветя и насаждения са в размер на 175 000 лева В момента в парка са нацъфтели над 52 000 лалета, а след катпрецъфтят ще засеем летни цветя с плевел разцвет, които разрешават килимни фигури.

На 13 април дружно с пролетното разчистване в градината ще бъдат засадени и 100 броя фиданки наоколо до местата, където преди този момент са били отрязани изсъхнали дървета. В момента тече ремонт за над 2,5 млн.лв. в Морската градина. Той, както знаете, планува възобновяване на розариума, на Алпинеума и макета на Черно море. Алпинеумът ще бъде възобновен с водните каскади, с цел да придобие образът, който си спомняме от преди 20-30 години.

Към краят на април ще бъдат изнесени 9-етажните цветарници, които са засадени с каскадни мушката, както и палмите. Изчакваме уместно време, защото се съобразяваме да няма слана и да не бъдат попарени. Винаги в първите дни, когато извадим цветарниците има обири, не зная дали поради поверието, че крадено цвете се хваща. Стараем се бързо да попълним изчезналите цветя. Не е прелестно за никой, апелирам жителите да не прибягват към такива действия ", сподели Стоян Аргиров.

Експертът добави, че няма мотив за терзание при фрапантното окастряне на дърветата във Варна, което се прави наложително след координиране с ландшафтен архитект за подмладяване на короната и обезопасяване.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР