В момента се изяснява самоличността на арестуваните, каза говорителка след

...
В момента се изяснява самоличността на арестуваните, каза говорителка след
Коментари Харесай

Още арести в Германия, свързани с Фракция Червена армия

В момента се обяснява самоличността на задържаните, сподели говорителка след огромната акция в столичния квартал Фридрихсхайн.

При осъществяването на ареста на едно място са се чули изстрели, само че никой не е потърпевш, сподели говорителката.

Претърсванията започнаха в 07:30 (0630 GMT) с присъединяване на чиновници на реда от националната и градската полиция. Издирваните са Ернст-Фолкер Щауб и Буркхард Гарвег, обвинени терористи от ФЧА, които към момента се укриват.

Властите търсят бегълци от ФЧА, известна още като Група Баадер-Майнхоф (Baader-Meinhof Group), повече от 30 години.

Няколко дни преди днешните арести беше задържана заподозрената крайнолява терористка от ФЧА Даниела Клете. 65-годишната Клете е задържана в понеделник вечерта в жилището си чартърен в Берлин. Тя беше бегълка в продължение на 30 години и беше открита да живее под подправено име в центъра на немската столица.

Властите упрекват тримата в опит за ликвидиране и поредност от тежки грабежи сред 1999 и 2016 година

ФЧА е учредена през 1968 година от крайнолевите екстремисти Андреас Баадер, Гудрун Енслин и Улрике Майнхоф и членовета й са дейни през 90-те години. Известна е още като бандата Баадер-Майнхоф. Членове на " Фракция Червена войска " убиха общо повече от 30 души. Организацията се разпусна през 1998 година

Подобно на Клете, Щауб и Гарвег принадлежаха към третото потомство на някогашните членове ФЧА. През дейния интервал на организацията са убити тогавашният началник на " Дойчие банк " Алфред Херхаузен (1989) и шефът на " Тройханд " Детлев Карстен Роведер (1991), а водачът на Херхаузен е тежко ранен.

Групата оправдаваше офанзивите си тогава с готовност да бъде опустошен капиталистическия публичен ред в Западна Германия. Има необятно публикувани спекулации, че левите екстремисти са били отчасти финансирани от комунистическата източногерманска страна и нейната загадка полиция ЩАЗИ.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР