В момента пазарът на криптовалути преживява значителна корекция. Биткойн (BTC),

...
В момента пазарът на криптовалути преживява значителна корекция. Биткойн (BTC),
Коментари Харесай

Ето защо пазарът на криптовалути е на червено днес

В момента пазарът на криптовалути претърпява забележителна промяна. Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута във връзка с пазарната капитализация, означи спад от 5% през последните 24 часа, над 9% в седмичните графики и 11% през последния месец.

Освен това флагманската криптовалута слезе под границата от $39,000 за първи път от началото на декември 2023 година насам.

Етериум ( ETH ) също е изправен пред промяна от 7.5% в седмичните графики и над 3% през последните 30 дни. Освен това общата пазарна капитализация на криптовалутата спадна с 5.4% в границите на 24 часа, като сега възлиза на $1.6 трилиона.

Един от евентуалните фактори, които способстват за тази пазарна промяна, са изходящите потоци от BTC фонда на Grayscale, GBTC. Неотдавнашен отчет на JPMorgan допуска, че тези изходящи потоци от GBTC могат да окажат спомагателен напън върху цените на BTC през идващите седмици.

Докладите сочат, че към този момент несъществуващата борса за криптовалути FTX е продала 22 милиона акции на GBTC, което в допълнение ускорява натиска от продажби.

Пазарният низходящ тренд стартира на 12 януари, откакто Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища утвърди 11 спот ETF на BTC. Инвеститорите започнаха да пренасочват активи от по-стари BTC артикули към новоодобрените ETF-и.

Според последния отчет за придвижването на средствата от CoinShares, през миналата седмица Биткойн ( BTC ) е претърпял отлив, надхвърлящ $24 милиона. При неналичието на индикации за понижаване на лихвените проценти вложителите може да се двоумят дали да насочат средства към по-рискови активи, в това число криптовалути.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР