В момента можем спокойно да кажем, че животът без интернет

...
В момента можем спокойно да кажем, че животът без интернет
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако интернет внезапно бъде изключен в целия свят?

В момента можем умерено да кажем, че животът без интернет на планетата Земя е просто неосъществим. Мнозина не схващат това — практиката демонстрира, че множеството хора употребяват достъпа до мрежата извънредно за развлечение.

Има консуматори, които не схващат, че даже баналното телефонно позвъняване към този момент не е допустимо без достъп до интернет. Нека по фантазираме и си представим какво би се случило, в случай че целият свят внезапно загуби достъп до мрежата. Или даже в една страна.

Проблеми с стопанската система

Спирането на интернет ще засегне доста международната стопанска система. Повечето предприятия и компании разчитат на интернет за своята работа и бизнес-операции. Достъпът до мрежата е неразделна част от бизнес-процесите, в това число и електронната търговия, банкирането, финансовите транзакции, маркетинг и други

Без интернет доста компании ще се сблъскат с проблеми, водещи до понижена продуктивност и загуба на доходи. Някои компании въобще няма да могат да работят, като да вземем за пример тези, чиято активност е напълно в интернет. Няма да има Гугъл и други търсачки, както и доста известни международни компании.

Проблеми с връзката

Както към този момент беше написано във въведението, даже баналното телефонно позвъняване към този момент не е допустимо без интернет. Може би в някои дребни градове класическата телефония към момента работи и позвъняването от стационарен към стационарен телефон към момента ще е допустимо. Но в огромните градове, както и в мобилната връзка, диалозите без интернет, за жалост, са невъзможни.

Причината е, че интернет мрежата към този момент се употребява за IP-телефония, върху която се построяват всички модерни диалози. Както читателят към този момент схваща, месинджърите и обществените мрежи също няма да работят. В днешните действителности съвсем цялата връзка минава през достъпа до световната мрежа.

Проблеми с образованието

В актуалния учебен развой Интернет играе основна роля. Студенти и учители интензивно употребяват Интернет за достъп до материали, проучвания и продан на информация. Прекъсването на връзката с интернет може съществено да повлияе върху качеството на образованието, засягайки ученето и развиването на учениците и студентите по целия свят. Много хора учат отдалечено — няма да има такава опция.

Информационни проблеми

По-голямата част от медиите няма да могат да съществуват без достъп до мрежата. Ако преди, с цел да се провежда предаване онлайн отвън студиото, се използваха обемисти предаватели, в този момент е задоволителна интернет-връзката. Радиото, малкия екран и всички средства за всеобща информация употребяват достъпа до мрежата за своите потребности. Без достъп до интернет ще има информативен вакуум и хората ще получават информация единствено от медиите, които ще бъдат напълно следени от страната (телевизии и вестници).

Проблеми с развлеченията

Много хора употребяват интернет, с цел да гледат филми и сериали, да играят онлайн-игри, да слушат музика, да четат електронни книги… И доста, доста повече. Без интернет доста от тези благоприятни условия няма да са налични.

Като цяло описът може да бъде удължен съвсем безпределно — интернет към този момент е навлязъл във всички сфери на живота ни. Без достъп до мрежата е невероятно да се обадите на такси, да наемете тротинетка или да получите пакет.

Но има едно само че. Трябва да се разбере, че е невероятно просто да вземете и да изключите интернет на всички места. Дори в случай че една страна е изключена от световната мрежа, вътрешният интернет ще работи. Това може да се съпостави с домашните местни мрежи, които бяха известни през нулевите години, когато в локалната мрежа имаше сървъри с филми, игри и софтуерни дистрибуции.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР