„В момента има много силна атака върху това да не

...
„В момента има много силна атака върху това да не
Коментари Харесай

Искат си данък на дрехите 2-ра ръка на 1/2 народ

„ В момента има доста мощна офанзива върху това да не се позволява развиването на процеса за старите боклуци от текстил”, съобщи екоминистърът Нено Димов в Катовице, където участва на форума за климатичните промени.

Коментарът му е във връзка поправките в така наречен екологични закони. Напомняме, че в държавния пакет данъчни промени попада нова екотакса – налог точно върху тези облекла втора употреба. „ В Позитано 20 доста интензивно възпират този развой - нещо, което смятам, че е прекомерно популистко на този стадий “, разяснява още министърът.

Междувременно статистиката сочи, че единствено през последната година 50% от българите са пазарували облекла от физически или онлайн магазини за облекла втора ръка. Подобна наклонност е разбираема, поради събитието, че 83% от българите получават месечно заплащане по-малко от междинното.

Димов заяви, че към този момент 7 български града излизат от сферата на наказателните процедури и реализират годишните критерии и междинните правила за качеството на въздуха.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР