В момент, когато някой ти предлага да се бориш за

...
В момент, когато някой ти предлага да се бориш за
Коментари Харесай

Мария Касимова-Моасе: Би било предателство да не приема да се боря за каузи от много по-висока трибуна

" В миг, когато някой ти предлага да се бориш за концепциите, които изповядваш, от доста по-висока естрада и с доста повече принадлежности, би било изменничество да не се захвана с това, би било непочтено и би било плахо ". Това зави пред БНР Мария Касимова-Моасе, претендент за вицепрезидент в двойка с претендента за държавен глава Лозан Панов, номинирани от Инициативата " Правосъдие за всеки " и издигнати от Инициативен комитет.

Журналистката и публицист акцентира, че би могла да бъде потребна в обществената политика, в културата, в тематики като насилието, свободата на словото, свободата на изложение и свободата на личността :

" За всички нас е ясно, че президентската институция, изключително вицепрезидентът, има извънредно представителни функционалности. Важно е, че от такава висока естрада можеш да стигнеш до точните хора, които да ти извърнат внимание, да кажеш посланията си от доста, доста високо място, тъй че те да бъдат чути. И да ангажираш с персоналния си образец и други хора, които са експерти в обособените области. Смятам, че вицепрезидентът би трябвало да събира такива хора и да се вслушва в тяхното мнение. Екипен състезател съм ". 

" Обади ми се Лозан Панов, от него получих предлагането, което доста ме изненада ", показа тя и акцентира, че няма партийна взаимозависимост:

" Инициативния комитет, който гласоподава доверие на мен и господин Панов, имат тъкмо тази концепция - никой от нас да не е обвързван с никаква партийна принадлежност и това е по този начин ".

Мария Касимова-Моасе акцентира, че  въпрос на гражданска съвест е човек да бъде публично деен :

" Аз съм се опитвала да я практикувам, само че видях, че всички тези старания водят до някакъв резултат, само че той е най-малък. Чудото трае няколко дни и резултатът по-късно замира в пространството, а от това не следват някакви промени ".

Мария Касимова-Моасе дефинира двойката им със арбитър Лозан Панов като  носители на " ренесансов дух " .

" Смятам, че е доста значимо по какъв начин се приказва. Хората би трябвало да усетят, че има почитание посред ни, към институциите и към нещата, които желаеме да създадем.... Не имам вяра в грозните думи и грозните послания . Доволна съм, че с господин Панов мислим по един и същи метод ", сподели тя в коментар за акцията, която считат да водят преди изборите на 14 ноември. 

Тя сподели, че конкуренцията ще е със самата нея, а не с съперниците, които дефинира като положителни в своите занимания .
Интервюто на Снежана Иванова с Мария Касимова-Моасе в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР