В Министерския съвет се провежда Съвет на управляващата коалиция. Във

...
В Министерския съвет се провежда Съвет на управляващата коалиция. Във
Коментари Харесай

Започна Съветът на управляващата коалиция

В Министерския съвет се организира Съвет на ръководещата коалиция. Във фокуса на разискването са изпращането на военна помощ на Украйна и избора на нов шеф на Българската национална банка. 

Съпредседателят на Демократична България още веднъж изрази убеденост, че решението за оказване на военна помощ на Украйна би събрало нужното парламентарно болшинство:

„ Имаме информация, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще поддържат. Въпросът беше за какво не внесоха преди този момент план за решение “

От Българска социалистическа партия няма да допусне оказване на военна помощ, удостовери от своя страна позицията на социалистите Георги Свиленски:

„ Българска социалистическа партия няма да поддържа и няма да допусне България да изпраща военна помощ в Украйна “.

Въпреки диаметралните си позиции и Георги Свиленски, и Атанас Атанасов отхвърлиха опцията тематиката за военната помощ за Украйна да стане причина за раздробяване на обединението.

Обединението Демократична България към момента не е решило за кого от двамата претенденти за шеф на Българска народна банка ще гласоподава. Това са Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " и Любомир Каримански от " ИТН ".

Българска социалистическа партия счита, че обединението би трябвало да се сплоти към решение за поддръжка на единствено един претендент:

„ Ние ще вземем решение на съвещанието на парламентарна група. Нашата позиция е, че би трябвало да има един претендент общо на обединението “,  сподели Георги Свиленски.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР