В Мианма днес се провеждат най-многобройните досега демонстрации срещу военния

...
В Мианма днес се провеждат най-многобройните досега демонстрации срещу военния
Коментари Харесай

Най-многобройните досега демонстрации срещу военния преврат в Мианма

В Мианма през днешния ден се организират най-многобройните до момента демонстрации против военния прелом, съобщи Асошиейтед прес. Протестни прояви има в градовете Янгон, Мандалай и Найпидау.

Специалният докладчик на Организация на обединените нации за обстановката в Мианма Том Андрюс предизвести, че към Янгон пътуват подкрепления от бойци, което може да значи, че има нараснал риск от съществено принуждение. " В предишното сходни прехвърляния на бойци предхождаха убийства, случаи на изгубвания и всеобщи арестувания ", съобщи Андрюс късно нощес в изказване, публикувано от Съвета на Организация на обединените нации за човешките права в Женева.

Днешната проява в Янгон наподобява е най-голямата до момента в града. Демонстрантите възприеха тактичност за блокиране на улици, като стопират колите си на пътното платно и се оправдават, че имат проблеми с моторите.

Хиляди хора се включиха в протестните прояви и в Найпидау, измежду стачкуващите имаше чиновници на частни банки и инженери. Те призоваваха за освобождение на свалената от власт лидерка на Мианма Аун Сан Су Чжи.

Демонстранти излязоха и по улиците на Мандалай, където в понеделник силите за сигурност стреляха с гумени патрони по протестиращи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР