В Лига 1 на Франция няма да има изпадащи отбори

...
В Лига 1 на Франция няма да има изпадащи отбори
Коментари Харесай

Хаосът във Франция е пълен! Съдът реши да няма изпадащи

В Лига 1 на Франция няма да има изпадащи тимове през този сезон, който бе преустановен прибързано още през април. Това е решил през днешния ден Националният съд на страната, който е разглеждал жалбите на тимовете, недоволствали от прекъсването на шампионата 10 кръга преди края и метода, по който бе завършено крайното класиране. То бе направено въз основата на приблизително извоювани точки на мач. Лион, който не съумя да се пребори за присъединяване в евротурнирите, и Амиен и Тулуза, които трябваше да изпаднат, се почувстваха най-ощетени и потърсиха правата си в съда.

В последна сметка той постанови доскоро, че шампионата няма да бъде подновявано и няма нищо нелегално в метода на правене на крайното класиране, само че Амиен и Тулуза няма да изпадат при тези условия и ще останат в елита и през идващия сезон.

Сега управлението на Лига 1 би трябвало да реши по какъв начин ще промени формата на шампионата през идния сезон. По всяка възможност в елита на френския футбол през идната акция ще играят 22 тима вместо досегашните 20. Възможно е и лигата да апелира това решение на съда.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР