В кулминацията на сурвакарските обичаи, времето ще е облачно през

...
В кулминацията на сурвакарските обичаи, времето ще е облачно през
Коментари Харесай

Иде нова топла седмица

В кулминационната точка на сурвакарските традиции, времето ще е облачно през целия ден с намалена видимост в някои ниски региони в ранните часове.

Превалявания от дъжд ще има в източната половина на страната, само че в не изключително обилни количества. В Стара планина и Рило-Родопската област ще превали сняг. Дневните температури ще са сред 4 и 9 градуса.



През нощта и в неделя облачността ще се раздра, на повече места в Западна и Централна България. В планините вятърът ще се усили следобяд. В най-топлата част на денонощието термометрите ще се движат в сходни граници – още веднъж сред 4 и 9-10 градуса.



В началото на третата цялостна седмица на януари от юг ще нахлува топъл въздух, с което температурите ще вървят нагоре в следващото нетипично зимно стопляне. Вятърът ще е мощен с мощни топли пориви, а дневните температури към сряда-четвъртък ще гонят стойности над 15 градуса.



Междувременно ще се оформи следващ средиземноморски циклон. Облачността ще е динамична, само че съвсем през цялата седмица ще има местни превалявания от дъжд в Южна България. Едва след 20 януари, през идващите почивни дни, ще захладнее с наклонност за превалявания от сняг.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР