Запомняща се благотворителна вечер с вълшебните музикални и танцови изпълнения

...
Запомняща се благотворителна вечер с вълшебните музикални и танцови изпълнения
Коментари Харесай

Бал събра пари за сираци в Пловдив

Запомняща се благотворителна вечер с вълшебните музикални и танцови осъществявания на деца от Танцово студио „ Magnifique “, възпитаници от балетните и музикални специалности към НУМТИ „ Добрин Петков “ и актьори от Опера Пловдив, се състоя в тържествената и аристократична атмосфера на зала „ Съединение “ в Историческия музей. Участие взеха и Стилиян Дерменджиев – цигулка, както и Ралица Ботева – клавир.

Благотворителният пролетен бал, който се провежда от Танцово студио „ Magnifique “ с началник и хореограф Нора Маршаха и със съдействието на екипа на Историческия музей с шеф Стоян Иванов, бе в поддръжка на децата, лишени от родителска грижа и по случай Деня на танцовото изкуство.

Гости на благотворителната вечер бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров, заместник-кметовете Пламен Панов и Владимир Темелков, кметът на регион „ Тракия “ Георги Гатев, шефът на дирекция „ Социална политика “ Веселина Ботева, меценати и общественици.

„ Целта ни е да дадем криле на децата и да ги накараме да повярват в себе си. Надявам се доста от тях да създадат своите първи стъпки и да намерят пътя към музикалното, танцово и балетно изкуство.

Благодаря на Община Пловдив за поддръжката за тази стойностна идея. Ние бихме желали да превърнем това събитие в традиция, тъй като имаме вяра, че децата са най-голямото благосъстояние “, съобщи креативният уредник Нора Маршаха и напомни, че Благотворителният бал се организира за повторно.

„ В динамичното и забързано всекидневие, хората рядко се замислят за тези, които имат същинска нужда от централизация на внимание, средства и поддръжка. Сигурен съм, че има доста наши съграждани, които ще протегнат ръка и ще оказват помощ “, уточни Костадин Димитров.

Директорът на Историческия музей Стоян Иванов приветства присъстващите и изрази убеденост, че събитието ще се трансформира в традиция.

Великолепният театър, на фона на магична приказност от светлини и цветове, завладя напълно вниманието на гостите. Сред брилянтните музикални и танцови осъществявания на артистите бяха „ Виенски валс “ на Йохан Щраус, арията „ Дует на цветята “ от операта „ Лакме “ на Лео Делиб, „ Танцът на умиращия лебед “ от операта „ Карнавал на животните “ на Камий Сен-Санс, „ Цигански напеви “ на Пабло де Сарасате, танцът на принцеса Аврора от балета „ Спящата хубавица “ на Пьотр Илич Чайковски, „ Унгарски танц “ от Йоханес Брамс, „ Руски валс “ от „ Втора Джаз сюита “ на Дмитрий Шостакович, „ Чардаш “ от Виторио Монти, „ Канкан “ от оперетата на Жак Офенбах „ Орфей в пъкъла “, „ Полонез “ от операта „ Евгений Онегин “ на Чайковски и други. Много овации получи възпитаничката на НУМТИ „ Добрин Петков “ Изабел Табакова за осъществяването си на арфа на музиката от песента „ Perfect “ на Ед Шийрън.

Събитието завърши с джаз в осъществяване на водещите Инна Пепеланова и Владимир Василев. А най-новата музикална групировка на Пловдив „ Пловдив брас стейшън “ закри благотворителната вечер.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР