В Куба започна ваксинацията срещу КОВИД-19 на децата от двугодишна

...
В Куба започна ваксинацията срещу КОВИД-19 на децата от двугодишна
Коментари Харесай

В Куба ваксинират срещу Ковид деца над 2 години

В Куба стартира имунизацията против КОВИД-19 на децата от двугодишна възраст до 18-годишните, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е било изискване, сложено от ръководещата комунистическа партия, с цел да отворят още веднъж учебните заведения.

Страни като Китай и Венецуела оповестиха проекти да имунизират против коронавирус децата. Куба, изправена пред растеж на новите случаи на ковид, обаче пристъпи към деяние.

Кампанията, в която се употребяват кубинските ваксини Абдала (Abdala) и Соберана (Soberana), първо ще обхване подрастващите, навършили 12 години. От 15 септември обсегът й ще бъде уголемен с децата от 2 до 11 години.
Кубинското държавно управление възнамерява да отвори последователно учебните заведения - през октомври и ноември, - чак когато акцията по имунизирането на малолетните приключи.

В островната страна с население от 11,2 милиона души от началото на пандемията са доказани общо повече от 672 хиляди случая на ковид. Над 5500 индивида са умряли от причиняваното от него заболяване коронавирус.

По данни от началото на предишния месец, повече от 95 хиляди малолетни в Куба са се били заразили с ковид. Седем от тях са умряли.

През последното денонощие в Куба са били регистрирани близо 7000 нови случая на ковид. Над 70 инфектирани са умряли.

Междувременно комисията, следяща за имунизацията против ковид в Обединеното кралство, разгласи, че няма да я уголемява за деца в положително здравословно положение от възрастовата група 12-15 години, съобщи Франс прес. Решението е в несъгласие с това на здравните управляващи на редица западни страни, които позволиха имунизацията на децата от тази група.

" Доказателствата, които са разполагаем, демонстрират, че изгодите за самостоятелното здраве от имунизацията против Ковид-19 са слаби при хората на възраст сред 12 и 15 години, които нямат забележими здравословни проблеми, излагащи ги на риск от съществено протичащ Ковид-19 ", изяснява Съвместната комисия за имунизация и имунизация. " Потенциалните опасности, свързани с имунизацията, също са слаби и са към момента в развой на разказване ", регистрира също комисията. Поради всички тези аргументи тя счита, че изгодите от имунизацията са прекомерно дребни по отношение на рисковете за здравето на децата сред 12 и 15 години в положително здравословно положение и поради това не се произнася за всеобща имунизация в тази възрастова група. Комисията обаче предлага на управляващите да се допитат и до други специалисти.

След разпространяването на нейното мнение здравният министър Саджид Джавид сподели, че ще потърси мнението и на здравните управляващи на четирите народи, влизащи в състава на Обединеното кралство, преди да вземе бързо решение по въпроса.
В страната децата над 12 години, които имат здравословни проблеми, правещи ги уязвими на Ковид-19 имат опция от известно време да получат ваксини против вируса. А от през днешния ден акцията обгръща и други деца в риск, като тези с диабет от първи вид или децата със сърповидноклетъчна анемия.

Всички деца на възраст 16-17 години още от август могат да бъдат имунизирани против ковид.
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР