В края на тази седмица, от петък, та чак до

...
В края на тази седмица, от петък, та чак до
Коментари Харесай

Goloka Fest - различното хип-хоп събитие

В края на тази седмица, от петък, та чак до ранните часове на неделя, ще се организира един ексцентричен фестивал. Първото издание на Goloka Fest притегли вниманието ни по няколко аргументи, които го разграничават от останалите сходни събития, правени до момента у нас.

Мястото

Фестивалът за хип-хоп просвета ще се състои на огромната поляна до манастира " Св. Св. Петър и Павел " , прочут още като Лясковски манастир. Той се намира до град Лясковец. А ексцентричното на пръв взор място за сходно събитието е определено по две аргументи.

Първо, еднообразно близо е от всички точки на страната. А втората, по-важна причина е, че на тази поляна са се провеждали и не престават да се организират разнообразни фолклорни събори. Затова и има построена сцена , която този път ще се употребява за различен вид събитие.

Освен това, силата и красивата природа в това кътче от страната също са наклонили везните при избора. Това споделя един от уредниците на Goloka Fest Николай Герналиев, прочут като Gerata. Той задвижва машината на събитието дружно с сътрудниците си от Zanimation и община Лясковец.

 Gerata - един от уредниците на събитието

Gerata - един от уредниците на събитието

Идеята

Организаторите не откриват топлата вода, тъй като по света се организират доста сходни събития. Но значимото за тях е по какъв начин ще се интерпретират на родна земя. А концепцията за Goloka Fest се ражда още преди пет години. След редица компликации от друго естество, финалният резултат ще бъде осъществен след дни.

Събитието е метод човек да се разтовари от отрицателната и в това време да се зареди с положителна сила посредством музика, графити, йога, семинари и танци измежду природата. Освен това, то показва разнообразието на хип-хопа-а като просвета, актьори и послания.

Разнообразието

Програмата за двата дни ( 3 и 4 август) е на правилото " за всекиго по нещо ". Аудиторията е необятна - от младежи кипящи от сила, искащи да видят онлайн обичаните си хип-хоп актьори, до улегнали хора, жадни за завършения и търсещи излаз от рутината в градски условия.

Да, Goloka Fest ще приюти на сцената си реализатори като F.O., Kaskata, BNR, Murda Boys, Keranov и Wosh MC, само че и лекция на Еленко Ангелов на тематика " рЕВОЛЮЦИЯ в съЗНАНИЕ " и друга, за надзор над мозъка със тон.

 FO ще е една от звездите на сцената

FO ще е една от звездите на сцената

Такъв надзор ще се опитат да реализират и музиканти с осъществявания на духовна музика, както и DJ Skill и план " БЪЛГАРИ " с осъществяване на гайда и дудук. А на целия този непрекъснат музикален декор ще се организира и B-Boy dance battle, в който ще се състезават осем тима.

Присъстващите на Goloka Fest ще имат опция да видят и по какъв начин 50-метрова стена наоколо до манастира ще бъде изрисувана с графити от едни от най-хубавите в тази област у нас.

Краят на първия фестивален ден ще бъде комплициран чак в 2:30 през нощта с огнено шоу. Вторият ден (4 август) стартира с йога, а малко преди среднощ е очакван pole dance театър. Партито продължава до дребните часове на неделя и доста време за сън не е планувано.

 5 от най-странните фестивала в Испания
5 от най-странните фестивала в Испания

La Tomatina е един от най-приемливите

Малките изненади

Освен до музика, графити и други детайли от хип-хоп културата, посетителите на Goloka Fest ще имат опцията да посетят шанда наThe Barber Shop Sofia, които ще оферират безвъзмездни прически. При такава натоварена стратегия, няма по какъв начин да се мине и без вкусна храна, като е помислено и за вегетарианците.

 Снимка 370953

 Снимка 370952

Билети за Goloka Fest могат да се закупят в мрежата на Epay или на място.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР