В края на миналата седмица в Регионалното управление на образованието

...
В края на миналата седмица в Регионалното управление на образованието
Коментари Харесай

РУО-Плевен назначи проверка след сигнал за сбиване между две ученички

В края на предходната седмица в Регионалното ръководство на образованието – Плевен е постъпил сигнал за сборичкване сред две ученички, станало в град Тръстеник.

Веднага откакто в РУО – Плевен е постъпила информацията, е назначена инспекция на всички обстоятелства и условия за изясняване на случая. Това сподели за Дарик радио началникът на Регионалното ръководство на образованието в Плевен Албена Тотева.

„ Проверката продължава като следва да се срещнем с всички елементи и детайлности за дейностите на учебното управление и педагогическия екип по изясняването на този случай “, сподели Тотева.

Тя уточни, че учебното управление е подхванало дейности за оказване на психическа поддръжка на нападнатата ученичка и на учениците от класа й.

„ Работата продължава взаимно със Служба за обществено подкрепяне – Отдел „ Закрила на детето “ и без значение, че казусът е станал отвън учебното заведение, сме задействали инспекцията, с цел да бъдат изяснени всички обстоятелства за да бъде подкрепят процеса освен това недопустимо държание “.

От тук следва органите на реда да се произнесат по случая, съгласно спецификата на техния сектор, изясни Тотева.

Тя разясни, че нападнатото момиче учи в локалното учебно заведение в град Тръстеник, а другото момиче е от Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР