В края на миналата седмица федералните власти в Съединените щати

...
В края на миналата седмица федералните власти в Съединените щати
Коментари Харесай

САЩ одобриха използването на ремдезивир за лечение на Ковид-19

В края на предходната седмица федералните управляващи в Съединените щати утвърдиха потреблението на ремдезивир за пациенти с остро протичане на болестта от Covid-19. Медикамента се употребява в американски лечебни заведения от началото на годината и сега производителя е в договаряния с водачи по света за доставка на най-нуждаещите се. Това заяви на брифинг един от лекарите на предна линия в битката с ковди-19, съобщи БНР.

Новият метод бе особено утвърдено с вярата да се понижи времето належащо за изцеление на пациенти от смъртоносния вирус. Жертвите на Covid-19 в Съединени американски щати все още са над 68 хиляди, а инфектираните са към милион и двеста хиляди.

За първи път за пациент с ковид в страната бе обявено през януари.

"Нашата история в Еверет стартира на 20-и януари. Тогава имахме първия доказан случай на пациент с Covid-19 в нашата община. Веднага бяхме потърсени от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, които ни посъветваха да приемем пациента за наблюдаване ".

Това е лекар Джордж Диаз от Провидънс Риджинал Медикъл Сентър в Еверет в северозападния щат Вашингтон. Диаз е първият доктор в Америка, приел пациент с Covid-19. Пациентът постъпва ден преди да се удостовери първият случай в Съединени американски щати.

"Когато го приехме, той демонстрираше типични признаци на Covid-19 - тресчица, кашлица, обща изнемощялост, имаше и разстройство. Няколко дни по-късно пациентът разви пневмония, задъхваше се и равнищата му на О2 бяха ниски. Това ни накара да заподозрем пневмония разследване на Covid-19. От този миг специалистите Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите предложиха да използваме ремдезивир ".

Медикаментът не е бил употребен преди за Covid-19, само че е бил тестван измежду здрави доброволци по време на рецесията с ебола. Тогава лекарството не е било дейно, само че най-малко се е оказало безвредно. Сега претекстът на лекарите да употребяват това безвредно вещество се укрепва от проучвания на модели с животни, които демонстрират, че точно този медикамент понижава резултата на ковид.

"Преди потреблението на лекарството пациентът бе с висока температура и ниско равнище на О2. Ден след вливането на лекарство се почувства доста по-добре. Температурата му се намали и не показва странични резултати. След интервал от 24 часа нямаше потребност от уред за О2 ".

Ремдезивир е с лимитирана приложимост, употребява се интравенозно и единствено при тези, които са в болница с остри признаци като ниско равнище на О2 или потребност от О2. Извънредното предоставяне на позволение от Администрацията по храни и медикаменти разрешава потреблението на продукта без да има цялостна информация за сигурността и успеваемостта. За лекар Диаз, както и за доктор Антъни Фаучи, един от водещите специалисти на президента Доналд Тръмп, ремдезивир има положителен резултат като доста понижава времето за възобновяване. Клинично тестване, което е почнало в края на февруари, демонстрира, че приемането на лекарството понижава престоя в болница от 15 на 11 дни.

"Разполагаме с тази терапия и заради обстоятелството, че имаме позволение от федералните управляващи скоро лечението ще бъде разполагаем отвън страната. Гилиад работи с локалните управляващи в чужбина за снабдяване на този медикамент за тези пациенти, които имат най-голяма потребност. Работата по имунизацията нормално лишава над година, с цел да се дефинира сигурността и успеваемостта. В Съединени американски щати към този момент се организират доста клинични проби. Надяваме се, че следващата година ще имаме ваксина. Междувременно е значимо да намерим лечения за лекуване на Covid-19. Редизивир наподобява е медикамент, който работи против вируса ".

Но в това време съветът е да подхождаме с внимание към новините за открит лек за всички при лекуването на ковид.

"Който и да е медикамент за лекуване на зараза - било то бактериална или вирусна, би трябвало да сме сигурни, че тези лекарства се употребяват подходящо. Широкото и несвоевременно потребление на което и да е лекарство може да докара до устойчивост.. След като федералните управляващи дадоха позволение за потребление на този медикамент е доста значимо да го използваме колкото се може по-уместно. За в този момент се знае, че той е ефикасен до известна степен единствено при тези, които страдат от остра пневмония. Трябва да сме извънредно деликатни по какъв начин използваме това лекарство, тъй като необятното и несвоевременно разпространяване може да докара до устойчивост както станахме очевидци при лекуването на грип ".

По време на брифингa, проведен от интернационалния пресцентър във Вашингтон, доктор Диаз също прикани да не смъкваме гарда при приемане на информация за настоящи артикули на фона на постепенната анулация на рестрикции в разнообразни точки на света.

"Това не би трябвало да се употребява като опрощение за хората да споделят, че могат да вършат каквото желаят, тъй като има лекуване. Хората по света би трябвало да продължат да следват напътствията на тези, които се грижат за публичното здраве, които ги поучават за съблюдаване на обществена отдалеченост, тъй като това е най-ефективното отнасяне на Covid-19, с което разполагаме към този момент ".

Кореспондентът на БНР в Съединени американски щати е отправил питане към Гилиад за диалозите за дистрибуция на ремдезивир в чужбина, само че все още не е получил отговор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР