В края на миналата и началото на тази седмица украинците

...
В края на миналата и началото на тази седмица украинците
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Да счупиш зъбите на дракона

В края на предходната и началото на тази седмица украинците съумяха да пробият съветската защита на юг от Роботине и на запад към Вербове, Запорожка област.

Ukrainian forces chipped away another part of the Russian trench network, south of Robotyne, and reaching the outskirts of Novoprokopivka.

Additionally, the Ukrainian army widened the control near Verbove, reaching at least the perimeter of the village. This also paraphrases…
— (((Tendar))) (@Tendar)

Ukraine has expanded its control of the areas west of Verbove, and armoured vehicles are operating beyond the first Surovikin line. At the same time, the villages of Andriivka and Klishchiivka were liberated south of Bakhmut.

Are we seeing a breakthrough? Time for a thread. 1/
— Emil Kastehelmi (@emilkastehelmi)

Освободената територия не е значима по мярка. От фронта обаче се появиха видеа, които разкриват, че драконовите зъби - солидни пирамидални трудности, които ограничават преминаването на танкове, са разрушени на избрани зони от фронта. Така пристигналите в края на септември американски съществени бойни танкове " Ейбрамс " биха могли незабавно да бъдат вкарани в деяние.

There were already several indicators that Ukrainian forces broke through the so-called dragon-teeth of the Surovikin defense line but these are clear close-ups, west of Verbove.

Source:
— (((Tendar))) (@Tendar)
Военният специалист Емил Кастелхелми обаче предизвестява, че съветските редици остават проведени и се опълчват на украинските офанзиви. Той не чака да се повтори впечатляващият триумф на украинците от септември 2022 година в Харковска област, когато след светкавична контратака бяха освободени над 3000 кв. км. окупирана земя.

Големият незнаен фактор по думите на Кастелхелми е броят на боеспособните съветски бойци и издръжливостта им под непрестанния напън на освободителите. Според експерта даже украинците да не реализиран голям пробив през идващите месеци, Путин ще бъде заставен да разгласи нова мобилизационна вълна.

" Отлагането на това решение може да има съществени последствия за руснаците ", предвижда Кателхелми. 

Рашисти на седмицата
Време е да наградим популяризиралите се през миналите седем дни " рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден " получава съветският ефирен водещ Сергей Мардан. Той осъжда украинците поради упоритата им битка против Русия, която е принудена да бомбардира... " своя град "  Одеса.

" Бе атакувана Одеската морска гара. Жалко. Не че там има някаква полезност от архитектурна позиция. Нека си го кажем, всичко, което се разрушава и гори в Одеса, Днепропетровск, Донецка област - всичко това е наше. Ние съжаляваме за всичко това. Ние действително бомбардираме свои градове, свои домове. Именно на тях (украинците) не им е жалост, те удрят непознати неща, които не са построили и които няма да останат техни ".

Russian propagandist Mardan says it`s hard for Russia to hit their own cities, such as Odesa and Dnipro. He says Ukraine doesn`t care about them.

So those who care fire missiles and drones, and those who don`t, use air defense to protect the cities. Russian logic.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Ще " осребрим " пенсионерите от " Отрядите на Путин ", които оферират свежи хрумвания - Русия да си върне Аляска, да образува боен пакт с Мексико и други.

" Предлагам да се върнат всички бази на Куба. Не една, а две, три. Тогава ще има мир. Нямаме избор, време е да върнем Аляска на Русия. Нашите кораби би трябвало да патрулират всички крайбрежия на Америка. Тогава ще дремя умерено, и освен аз. За да се противопоставим дейно на фашизма, би трябвало да установим военни връзки с Мексико, с цел да предотвратим последващото публикуваните на фашизма. Трябва да създадем боен съюз с Мексико.

Докато не се смени властта в Канада, да блокираме достъпа й до Арктическия океан. Тъй като изборите в Съединени американски щати са нечестни, те няма да съумеят да се опълчват на фашистката мощ, която се популяризира по целия свят. И ние бихме желали да я спрем. Ние сме " Отрядите на Путин " и бихме желали да разпространим тази дружба по целия свят. Ние ще спасим Северна Америка от фашизма! Да, да, да! "

" Putin`s squad " has a whole plan for " saving North America from fascism " - they suggest:

◾️giving Alaska back to Russia,
◾️Russia establising military relations with Mexico,
◾️blocking Canada`s access to the Arctic Ocean.

Then they will sleep well, the squad promises.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

" Златото " получава бивша холивудска звезда, против която неотдавна бяха отправени - Ръсел Бранд. През последното десетилетие британецът сложи актьорската си кариера на пауза и се трансформира в " инфлуенсър ", чиито видеа в обществените мрежи са гледани от милиони почитатели всеки месец.

С безапелационно поднесени монолози Бранд култивира  " свободомислещи " критици на " световния политически естаблишмънт ", който обвинява за множеството международни проблеми - от пандемията от COVID-19 до войната в Украйна. Атестат за умеенето на артиста да въздейства върху масите е решението на Владимир Соловьов - най-популярния ефирен водещ в Русия -.

" Днес стартирам с уникалното разобличаване, че НАТО е признала, че е била предизвестена от администрацията на Путин, че продължаването на експанзията на НАТО ще докара до инвазия на Украйна... Защо непрекъснато (мейнстрийм медиите) ни казват, че това е било " шокиращо непровокирано нахлуване? ", обяснява Бранд в своето онлайн шоу на 27 септември. 

Впоследствие е показан къс откъслек от изказване на Йенс Столтенберг, в което генералният секретар удостоверява, че през 2021 година Путин е изпратил проектодоговор, който задължава алианса да се откаже от по-нататъшно разширяване.

Като всеки ловък пропагандист, говорещ не толкоз пред радикализираната съветска аудитория, колкото пред неинформирания западен фен, Бранд не размахва пестник, нито пък раздава присъди на Вашингтон или Киев. Той просто " задава въпроси ".

Пита аудиторията си дали войната не е била подготвяна от дълго време, " в това число с присъединяване на някогашни републики на Съветския съюз ". Бранд допуска, че феновете му може да се съгласят с концепцията, че " тази война до известна степен е зародила поради еднополярната стратегия на централистките американски ползи ".

След съвсем плахото допускане на тази догадка артистът наподобява добива убеденост и стартира да задълбава.

" Защото те (САЩ) действително са си сложили за цел да изтощят Русия. Имат за цел да основат еднополюсен свят, в който ползите на Русия и Китай не се почитат. Те са склонни да докарат Русия до ръба на войната ". 

Отново ни е показано изказването на Столтенберг, в което генералният секретар изяснява, че Русия се е провалила в опита си да спре разширението на НАТО - поради присъединението на Финландия и хипотетичното скорошно приемане на Швеция.

" Спрете да провокирате Владимир Путин! Някои от нас не желаят светът да бъде погубен! ", възкликва Бранд.

Did NATO’s expansion play a pivotal role in triggering Russia’s invasion of Ukraine?
— Russell Brand (@rustyrockets)

Струва си да споменем, че както други западни " рашисти " Бранд назовава атакуваната страна " the Ukraine ", вместо с формалното й име  " Ukraine ". Употребата на определителния член " the " е препратка към съветското название на британски език - " the Ukrainian Soviet Socialist Republic ". 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР