В Косово се състоя вторият кръг на местните избори. Гражданите

...
В Косово се състоя вторият кръг на местните избори. Гражданите
Коментари Харесай

Предварителни резултати от втория тур на изборите в Косово

В Косово се състоя вторият кръг на локалните избори. Гражданите гласоподаваха в 19 общини. Най-голямо бе вниманието към столицата Прищина, където съгласно предварителните резултати досегашният кмет води.


Предварителните резултати от локалните избори в Косово сочат, че Шпенд Ахмети - претендент на лявото придвижване Самоопределение, най-голямата опозиционна партия в Народното събрание, печели 50,19%.
Шпенд Ахмети, кмет на Прищина и претендент за втори мандат: Това значи продължение на промените, битка против корупцията, продължение на положителните неща, тъй че аз съм доста благополучен.
Конкурентът на Ахмети - Арбан Абраши от десния Демократичен съюз на Косово обаче се движи компактно зад него с 49.81% и към момента не признава провалянето си, до момента в който не станат известни окончателните резултати.

Избирателната интензивност на втория тур на локалните избори в Косово е била 44%, по данни на Централната изборна комисия. Първият кръг на изборите се състоя на 22 октомври, когато бяха определени кметовете на 19 общини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР