В корема ни винаги има място за още едно от

...
В корема ни винаги има място за още едно от
Коментари Харесай

Пухкави кексчета с пълнеж от праскови

В корема ни постоянно има място за още едно от тези пухкави кексчета с заряд

Необходими Продукти

● яйца - 4бр.
● захар - 1ч.ч.
● кисело мляко - 2 с.л.
● олио - 3/4 ч.ч.
● брашно - 1 3/4 ч.ч. бяло
● бакпулвер - 1 ч.л.
● сол - щипка

за плънката


● праскови - 3бр.
● захар - 2 с.л. бяла
● кафява захар - 1с.л.
● мента - листа, нарязани на ситно

Начин на подготвяне

Започнете, като приготвите плънката. Нарежете прасковите на части. Предпочитам ги на по-едри късчета, тъй като ми харесва да чувствам частите плод. Ако на вас ви харесва да са на по-малки части, нарежете ги на ситно.

В подобаващ съд сложете прасковите и посипете със захар. Сложете ги на котлона да се карамелизират и омекнат. Когато са подготвени, прибавете листата мента, нарязани на ситно. Оставете още към минута да се готвят, с цел да се смесят ароматите. Охладете плънката.

За да извършите кексчетата, пресейте брашното с бакпулвера и солта. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците на сняг. Жълтъците дружно със захарта разбийте на кремообразна примес. Добавете олиото и киселото мляко, като редувате с брашното.

Смесете белтъците с жълтъчената примес, като разбърквате благодарение на силиконова или дървена бъркалка. Така белтъците ще запазят размера си, а кексовата примес ще стане въздушна.

Пригответе си форма за мъфини. Във всяко гнездо сложете по една хартиена капсула. Разпределете по 1 с.л. от кексовата примес във всяко гнездо. Върху нея сложете по лъжичка от плънката и най-после покрийте отново с кексова примес.

Трябва да сте запълнили 2/3 от формата за мъфини. Загрейте фурната на 180 градуса и печете кексчетата 30 мин.

С плънката може да импровизирате. Да я извършите с друг плод или със сладко по желание /то би трябвало да е много гъсто/. Много добра е комбинацията круши с канела.

Едната фотография е с обичаното ми сладко от ябълки и стафиди.

Опитайте!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР