В конфликта със зърното виждам няколко плана. Първо, нашият редовното

...
В конфликта със зърното виждам няколко плана. Първо, нашият редовното
Коментари Харесай

Емил Димитров - Ревизоро - София може да поеме до 3о кубика вода

В спора със зърното виждам няколко проекта. Първо, нашият постоянното държавно управление не се съгласява със земеделския си министър, който има друга позиция. Противопоставянето на няколко европейски страни демонстрира, че и нашите политици могат да се опълчват на Европейския съюз, когато става дума за националния ни интерес. Не Европейски Съюз е отговорен за този вид изменничество по отношение на българското произвеждане. Това сподели някогашният министър на районното развиване и благоустройство арх. Виолета Комитова в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Тя разяснява и наводненията по Южното Черноморие, които доведоха и до четири жертви. „ Освен огромното количество дъжд, имаме и четири човешки действия, които са съдействали за това злощастие - не сме си гледали добре работата с язовирите; застроени са всички сухи дерета в Царево, които отстраниха опцията водата да се разпредели допълнително потоци и да не се образува вълна; не се чистят реките, което също понижава опцията водата да се оттича и безогледната сеч в Странджа. Не се управлява, обезлесява планината и я трансформира в пустиня. В същото време няма залесяване, няма грижа на страната ", изброи арх. Комитова.

Бившият министър на околната среда и водите изясни, че София може да поеме до 3о кубика вода.

Всеки път когато има дъжд, се пресмята какъв брой вода да се пусне от язовир „ Искър " в единия Водноелектрическа централа, от там - във втория Водноелектрическа централа, да работят синхронно, да стигне до „ Панчарево ", „ Панчарево " да е малко по-ниско и от там бентът да върви не повече от 25-28 до 30 кубика, тъй като в противоположен случай ще наводним всички села към София. Понеже има доста непочистени корита, в това число и тук, те биха могли да натиснат дърветата, те да запушат мостовете и водата да излезе нагоре. София има този проблем, само че го взема решение с помощта на ранното обявяване, на камерите, които има, и на синхрона сред доста ведомства ", изясни той.

Българска национална телевизия, „ Денят стартира с Георги Любенов "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР