В клуба на най-богатите държави Г-20 да се придъедини и

...
В клуба на най-богатите държави Г-20 да се придъедини и
Коментари Харесай

Индийският премиер поиска Африканския съюз да стане член на Г-20

В клуба на най-богатите страни Г-20 да се придъедини и Африканския съюз. За това прикани индийският министър председател Нарендра Моди. Среща на Г-20 ще се организира в Индия през септември, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция..

„ Поканихме Африканския съюз с концепцията да му предоставим статут на непрекъснат член “ на Г-20, съобщи Моди на бизнес форума B20, който предхожда срещата на върха на Групата на двадесетте на 9 и 10 септември.

Такова предпочитание изрази още през декември предходната година американският президент Джо Байдън като увери, че „ това ще се случи “.

Към днешна дата единствената африканска страна в Г-20 е Република Южно Африка. Групата се състои от 19-те най-големи международни стопански системи плюс Европейския съюз, които дружно създават 85% от международния БВП (БВП) и обгръщат две трети от популацията на Земята.

Африканският съюз е основан в етиопската столица Адис Абеба. В съюза членуват 55 страни с Брутният вътрешен продукт, възлизащ на общо 3 трилиона $.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР