В класацията на китайския сайт за електронна търговия JD.com за

...
В класацията на китайския сайт за електронна търговия JD.com за
Коментари Харесай

Изненадващо или не: Honor Magic V2 e популярен колкото iPhone в Китай

В класацията на китайския уебсайт за електронна търговия JD.com за „ горещи продажби “ на смарт телефони тази седмица сгъваемият Honor Magic V2 се конкурира с iPhone за първите 3 места.

Honor пусна своя Magic V2 на пазара на 12 юли с начална цена 8999 юана (1245 долара).

Продажбите започнаха публично на 13 юни. Според приложението на JD.com, постоянно употребена платформа за извършване на покупки на електроника в Китай, седмичното търсене на предварителни продажби е довело до удължение на периодите за доставка на нови поръчки доникъде на септември.

От през днешния ден сутринта моделът Magic V2 е на 2-ро място по известност измежду продажбите на смарт телефони в JD.com, до момента в който iPhone 14 Pro е на 1-во място. На 3-то място е iPhone 13.

Новото сгъваемо устройство на Honor е съвсем толкоз фино, колкото iPhone – 9,9 милиметра против 7,85 милиметра за iPhone 14 без калъф.

Honor твърди, че батерията на Magic V2 е с дебелина единствено 2,72 милиметра и може да поддържа към 14 часа гледане на видео на разгънатия огромен екран на смарт телефона. За iPhone 14 се твърди, че с едно зареждане на батерията може да се гледат към 20-30 часа видео, според от модела.

Премиум сегментът не е доста огромен, само че това е сегментът, в който всички желаят да завоюват.

Според обява в блога на Samsung, компанията ще показа сгъваемите смарт телефони Z Flip 5 и Z Fold 5 на събитие на 26 юли, като те ще бъдат по-тънки и по-леки от предшествениците си.

Растеж в изискванията на спад на пазара на смарт телефони

Сгъваемите устройства са ярък лъч в свиващия се международен пазар на смарт телефони.

През първото тримесечие китайският пазар на сгъваеми смарт телефони се е нараснал повече от 2 пъти спрямо предходната година до 1,08 милиона броя, съгласно Counterpoint Research.

Това е помогнало за развиването на международния пазар на сгъваеми смарт телефони, който през първото тримесечие е повишен с 64% на годишна база, заяви Counterpoint.

За разлика от това, световният пазар на смарт телефони е понижен с 14,2% през първите 3 месеца на годината, а китайският – с по-слабо изразените 8%, сочат данните.

Honor продава смарт телефони на интернационалния пазар, само че към момента не е ясно какви съответни проекти има за Magic V2.

Honor беше подмарка на Huawei, само че след глобите на Съединени американски щати против телекомуникационния колос, Honor беше продадена на група купувачи, измежду които беше и държавното управление на Шънджън, където е и централата на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР