Тъй като сайтовете за онлайн хазарт стават все по-разпространени в

...
Тъй като сайтовете за онлайн хазарт стават все по-разпространени в
Коментари Харесай

Залагането на Онтарио върху онлайн хазарта и въздействието, което оказва върху младежите

Тъй като уеб страниците за онлайн хазарт стават все по-разпространени в Онтарио, специалистите предизвестяват, че децата могат да бъдат съпътстваща щета. Тъй като онлайн рекламите, ориентирани към спортния хазарт, наподобява са на всички места в наши дни, личният състав на Центъра за пристрастяване и психологично здраве (CAMH) споделя, че тяхната услуга за проблематични хазартни игри е почнала да вижда по-млади хора. 

“ От много време знаем, че младежите на възраст от 10 до 24 години са склонни да имат по-високи равнища на проблем с хазарта спрямо възрастните “, споделя доктор Даниела Лобо, психиатър по зависимости и медицински началник на проблематични хазартни и софтуерни услуги и CAMH.

Най-скорошното здравно изследване за използването на опиати от възпитаници в Онтарио откри, че една трета от учениците оповестяват за една или повече хазартни действия през 2019 година, а 4 % от учениците в междинните учебни заведения оповестяват, че изпитват леки до съществени проблеми с хазарта.

В отчета на CAMH се споделя, че децата и младежите са изключително податливи на резултатите от рекламите на хазарт.

„ За разлика от други субстанции и действия, за които е известно, че носят риск и са контролирани от държавното управление – по-специално алкохол, канабис и тютюн – има няма федерални разпореждания или кодекси, които да контролират рекламата, маркетинга и насърчаването на хазарта “, се споделя в отчета.

„ Последицата от увеличената реклама във връзка с спортния хазарт е, че ние го трансформираме в естествен активност и свързването й със спорта. Не мислим по какъв начин това ще се отрази на гащеризоните на хората, ” споделя доктор Лобо.

Всичко това идва откакто провинциалната полиция разкри противозаконен уебсайт за онлайн хазарт, ориентиран към гимназисти в Орилия, след няколко високи възпитаници оповестяват, че са били заплашвани за неплатени задължения.

Най-новите здравни и медицински вести, изпращани до вас всяка неделя.

Лобо споделя, че видеоигрите също са проблем, като повече игри оферират на младежите шанса да купуват мистериозни предмети с същински пари и да залагат на това, което има вътре.

Пазарът за онлайн хазарт в Онтарио беше открит през година Април 2022 година, което докара до голям напредък в легалния хазарт и голям брой реклами, включващи звезди и спортисти, популяризиращи разнообразни уеб страници за спортни залагания и казина.

След това, през август 2023 година, Комисията за алкохолни игри на Онтарио овладя реклами, когато разгласи, че не разрешава потреблението на спортисти в рекламата и маркетинга на интернет игри в Онтарио. Той също по този начин добави ограничавания върху потреблението на звезди, които се обръщат към малолетни.

Тези ограничавания влязоха в действие през февруари 2024 година

Но когато става дума за реклама, защитаваща младежта, Лобо има вяра, че повече трябваше да се намерения за евентуалните нездравословни резултати върху младежите, преди рекламите да бъдат пуснати преди всичко.

„ Други страни, където спортният хазарт беше необятно наличен, минаха през същите неща, през които ние виждаме тук “, споделя Лобо. „ Първо имаха реклама със спортисти, по-късно стопираха рекламата със спортисти и пуснаха реклами за отговорно залагане, а в този момент доста от тях приказват за вредите от хазарта. “

Президент и основен изпълнителен шеф на Canadian Gaming Асоциацията Пол Бърнс споделя, че легалните уеб сайтове имат право да популяризират.

„ Една от привилегиите, които идва с това да си контролиран лицензиран уебсайт в провинция Онтарио, е опцията да рекламираш. Това е, с цел да уведомим хората, че това е уебсайт, на който можете да залагате, и в случай че ще го вършиме, това е този, който се придържа към най-високите регулаторни стандарти от провинция Онтарио, ” споделя той.

Той споделя, че Онтарио е подхванало стъпки за контролиране на пазара за онлайн игри, с цел да предотврати достъпа на малолетни до законни уеб сайтове.

Всички легални уеб сайтове в Онтарио имат логото на AGCO, с цел да потвърдят, че се контролират, и не позволете достъп на малолетни поданици.

Бърнс упорства, че актуалните разпореждания са строги и с появяването на повече информация за въздействието на хазартните реклами върху младежите те може да се трансформират още повече.

„ Това е доста деен диалог, който продължава още преди отварянето на пазара в Онтарио и ще продължи. Това е нещо, което одобряваме доста съществено, ” споделя той.

„ Ние не желаеме тези младежи да ни се виждат и те поставят огромни старания, с цел да вкарат ограничения, с цел да подсигуряват, че (младежите) не може да сътвори акаунт и да играе на тези уеб сайтове. “

Лобо споделя, че фокусът би трябвало да бъде върху повишението на осведомеността по отношение на вредите от хазарта посредством реклами.

„ През последните няколко години финансирането за проучвания и предварителна защита на хазарта в провинцията беше доста скъсен “, отбелязва тя.

Що се отнася до това, което може да се направи в това време, Лобо предлага на родителите да приказват на децата си за вредите, свързани с хазарта.

— с файлове от Кевин Нилсен от Global News и The Canadian Press


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР