В качеството си на длъжностно лице сключил две спогодби по

...
В качеството си на длъжностно лице сключил две спогодби по
Коментари Харесай

Не Е За Вярване! Осъдиха Български Управник! Вижте Каква Присъда Получи

В качеството си на длъжностно лице сключил две спогодби по осъществяване на контракти на общината с " Интегрирани пътни системи " АД - София, според които били планувани неустойки за всяко забавено заплащане от общината (от 0,2 до 10% от просрочената сума). Тези неустойки не попадали в първичните контракти, само че общината платила надлежно 148 472,57 лева и 311 182 лева в резултат на подписаните от кмета спогодби.

Съдът почете гражданския иск на община Родопи Шишков да възвърне цялостния размер на нанесената вреда от двете спогодби от 459 654,57 лева Освен това той е наказан да заплати в интерес на страната 2537 лева разходи по делото, както и 18 386,18 лева държана такса върху почетения размер на гражданския иск.

Специализираната прокуратура ще стачкува присъдата на Специализирания углавен съд по повод условното наказване на Йордан Шишков, както и признаването му за невиновен по обвиняване за подписване на контракти с търговски сдружения, без обезпечено финансиране на осъществяването им в общинския бюджет. От това общината изгубила още 116 327,19 лева за арбитражни такси, експертизи и хонорари на арбитри.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР