В Изворище, Брястовец и Драганово все още се работи по

...
В Изворище, Брястовец и Драганово все още се работи по
Коментари Харесай

Три селища в Община Бургас без ток, огромно дърво блокирало вход на блок в ж.к. „Славейков“

В Изворище, Брястовец и Драганово към момента се работи по възобновяване на електрозахранването, сподели шефът на РДПБЗН Николай Николаев

Електрозахранването в Поморие е възобновено, само че в три обитаеми места от Община Бургас към момента се работи по възобновяване на електрозахранването. Това сподели пред бТВ шефът на Районната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Бургас Николай Николаев. 

Той посочи, че селищата без ток са Изворище, Брястовец и Драганово. 

Добрата вест е, че всички улици в Бургас към този момент са проходими, сподели пък кореспондентът Десислава Генева.

„ Все още обаче има паднали дървета пред блокове. Хората доста мъчно стигат до входа на блока си. Живущите в блок 42 в ж.к. „ Славейков “ се пробват сами да отстранят падналото пред постройката дърво. Направили са специфични подпори. Голяма част от клоните са махнати, само че не са съумели сами да се оправят “, прибавя тя. 

Много доброволци разчистваха падналите клони в учебни заведения, в детски градини, по улиците. 

„ Сигналите от хората бяха стотици. Падналите дървета са ужасно доста на територията на няколко общини. Службите реагираха незабавно. Само от тел. 112 сигналите са 407. Отделно получавахме сигнали по градски и по мобилни телефони. Идваха и хора при нас. На всички сигнали се опитахме да реагираме “, споделя Николаев. 

„ Не чакахме такава стихия с такива последствия. Бяха обхванати общините Карнобат, Айтос, Поморие, Бургас, Несебър и Созопол. Най-много са вредите в Поморие и Бургас “, добави той.

„ Първоначално имахме пет обитаеми места в двете общини без ток и четири квартала на регионалния град. По последна информация, която имаме, три обитаеми места и два квартала на Община Бургас към момента се работи по премахване на повредата “, съобщи шефът на бургаските огнеборци. 

В първите минути след бедствието имахме проблем с входовете на Бургас и на Поморие, добави той.

„ В регионалният град не можеше да се влезе от падналите дървета нито от автомагистрала „ Тракия “, нито от Слънчев бряг. Не можеше да се пътува от Поморие до Бургас. Това бяха главните артерии, по които работихме. Първите екипи, които изпратихме след бурята, бяха в Поморие. Трябваше да отпушим артериите “, сподели още Николай Николаев. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР