В извънредно изявление лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов

...
В извънредно изявление лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов
Коментари Харесай

Отиваме на предсрочни избори! Слави напусна коалицията!

В изключително изказване водачът на „ Има подобен народ” Слави Трифонов разгласи, че поставя завършек на обединението. „ Доброволно излизам от ръководството. От през днешния ден издърпвам министрите на Има Такъв Народ и поставям завършек на тази коалиция и на тази агония”, разгласи той.

„ Причините, заради които тази коалиция не работи и заради която ние нямаме място в нея са две - Северна Македония и обстоятелството, че в страната към този момент няма пари”, обясни водачът на Има Такъв Народ.

„ Всичко е въпрос на морал. Ако ние искахме власт, щяхме комфортно да си стоим в ръководството и да се употребяваме от всички изгоди на властта. Че то в този момент би следвало да си ми е супер и да се преценявам с Кирил Петков и Асен Василев”, коментира Трифонов.

„ Аз не съм тук поради властта, дори не преставам да не се усещам политик. Заради моралния избор не направих държавно управление, когато имах най-вече депутати”, разяснява още Трифонов.

„ Ще стартират всевъзможни нелепости, че стопираме бюджета и какво ли още не. Затова ясно декларирам, че депутатите от Има Такъв Народ ще поддържат актуализацията на бюджета в частта за обществените ограничения и пенсиите на хората. Но няма да поддържат останалата част, тъй като е нездравословна и води страната към разруха”, изясни още той.

Напрежението на съвещанието на кабинета

„ Днес министрите на „ Има подобен народ” напуснаха съвещанието на Министерски съвет поради извънредно неприятния бюджет, който показа министъра на финансите Асен Василев. Това е следващият мотив, който ясно и безапелационно демонстрира, че нито министър-председателят, нито финансовият министър се оправят, нито тази коалиция работи както би трябвало. Даже това е агония”, изяснява той.

„ Между другото, като споделям мотив - желая да ви кажа, че през целия си живот съм се старал да различавам сред мотив и причина. Напускането на министрите на Има Такъв Народ през днешния ден е мотив и това е следващият повод”, декларира Трифонов.

За Северна Македония

Трифонов разяснява, че министър-председателят си има различен външен министър - Весела Чернева, а не Теодора Генчовска.

„ Премиерът е заречен на разнообразни водачи от Европа и света, че ще вдигне ветото на Северна Македония и прави всичко допустимо това да се случи, макар че голямата част от българските жители желаят Република Северна Македония да стартира договаряния чак когато извърши контракта сред двете страни, подписан през 2017 г.”, изяснява той.

Според водача на Има Такъв Народ по този метод Петков жестоко, безпардонно и едностранно нарушава подписаното съдружно съглашение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР