В Италия, хиляди изпълниха Пиаца дела Република във Флоренция в

...
В Италия, хиляди изпълниха Пиаца дела Република във Флоренция в
Коментари Харесай

Хиляди сардини протестираха срещу Салвини в Италия

В Италия, хиляди извършиха " Пиаца каузи Република " във Флоренция в събота, с цел да стачкуват против извънредно десния водач на партия " Лига " Матео Салвини , оповестява " Евронюз ".

Демонстрацията е проведена от придвижване " Сардина " - което се опълчва на популизма и национализма , които Салвини съставлява.

" Сардините " не са с никоя политическа партия , само че в един миг тълпата запя песента на антифашистката опозиция и на левицата Bella Ciao .
 Салвини победи на локалните избори в Умбрия
Салвини победи на локалните избори в Умбрия

" Тази вечер пишем история. "

Флашмоб на " сардини " започва преди няколко седмици в Болоня като контрапротест против протест , на който Салвини присъстваше. Името идва от концепцията да се съберат колкото се може повече хора на градския площад " Пиаца Маджоре ".

Целта на създатели бе да се съберат 6000 души , колкото се чака да поддържат Салвини, в последна сметка се появиха към 15 000 сардини . Според информация в обществените медии, протестиращите са 40 000.

Демонстрации на " сардините " се организираха в цяла Италия - в това число в градовете Палермо, Генуа, Римини и Соренто . Събитие в Рим е планувано за 14 декември.
 Салвини свика протест в Рим за сливане на десните
Салвини свика протест в Рим за сливане на десните

Изразител на антиимигрантски настроените...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР