В интервю заамериканският посланик в България Херо Мустафа каза, че

...
В интервю заамериканският посланик в България Херо Мустафа каза, че
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Бих искала българите да пътуват в Америка без визи

В изявление заамериканският дипломат в България Херо Мустафа сподели, че доста би желала да види българските жители да пътуват в Америка без визи. По думите й в година на пандемия е мъчно да се реализира прогрес по този въпрос, само че подобен въпреки всичко има и ще продължат да работят дружно с българската страна за постигането на тази цел.

 Трезво на въпроса: Каквo желаят американците от България, с цел да махнат визите Виж още

Херо Мустафа разяснява и по какъв начин ще се промени политиката на Съединени американски щати към България при президента Джо Байдън.

" Политиката на Съединени американски щати във връзка с България е ориентирана към задълбочаване, подсилване и усилване на нашите връзки. За постигането на това аз работя към този момент повече от година. И това няма да се промени. Америка ще продължи да гледа на България като на доста мощен сътрудник ", съобщи американският дипломат у нас.

Това, което видяхме от новата администрация, са някои разнообразни цели в политиката. Основната всеобхватна цел е същата. Някои от целите и акцентите в политиката са малко по-различни, посочи Херо Мустафа.

" Видяхме да вземем за пример да се слага акцент върху изменението на климата и повторното присъединение на Съединени американски щати към Парижкото съглашение. Видяхме възобновеният акцент по работата с въпроси, свързани с правата на индивида, блян към наново присъединение към интернационалните организации за правата на индивида, както и наново присъединение към Световната здравна организация. Следователно като цяло виждаме, че Съединени американски щати се ангажират още веднъж с тези интернационалните организации и засилват нашите партньорства със съдружници като България ", изясни още Херо Мустафа.

По тематиката за преноса и доставките на газ посланикът съобщи, че " Турски поток " придвижва синьо гориво от един снабдител, а Съединени американски щати упорстват за диверсификация на доставчиците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР