В интервю за подкаста Have a Nice Future футурологът Ноа

...
В интервю за подкаста Have a Nice Future футурологът Ноа
Коментари Харесай

Известен футуролог направи твърде мрачни прогнози за бъдещето на човечеството

В изявление за подкаста Have a Nice Future футурологът Ноа Рафорд споделя какво може да чака човечеството през идващите 10-20 години.

Според Рафорд изкуственият разсъдък (ИИ) не е толкоз световен проблем, колкото да вземем за пример изменението на климата, затлъстяването или диабетът, алкохолната или наркотичната взаимозависимост. Въпреки това към ИИ се водят яростни диспути, защото той навлезе в живота на всички.

„ Следващото десетилетие ще бъде решаващо, защото човечеството ще би трябвало да реши казуса с климата, което може да докара до стопански колапс и разпад на нациите. Освен това забележителен брой работни места ще бъдат „ унищожени “ от потреблението на ИИ “, споделя специалистът.

Футурологът обаче се притеснява не толкоз от изкуствения разсъдък, колкото от една нова огромна пандемия. Позовавайки се на неотдавнашно изследване на Института за развиване, той съобщи, че през идващите 10 години има съвсем 25% възможност да се развихри нова огромна пандемия. Според учения, след 20 години вероятността това да се случи е към този момент 50%.

„ Голяма част от доказателствата, които виждам, идват от размразяващата се сибирска тундра, където спящите отпреди 15 000 години вируси се „ размразяват “ и ще се развихрят през идващите 10 или 20 години “, споделя специалистът. „ Рано или късно човечеството ще се сблъска с някакво ново инфекциозно заболяване или вирус от тундрата в Сибир, а ние нямаме визия какво е то. И всички биолози, чиито отчети съм чел, са пъклен уплашени от това “.

 

 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР