В Индонезия днес се провеждат президентски и парламентарни избори, предават

...
В Индонезия днес се провеждат президентски и парламентарни избори, предават
Коментари Харесай

Най-големият вот 2 в 1 в света: 192 млн. в Индонезия избират президент и парламент от 245 хил. кандидати

В Индонезия през днешния ден се организират президентски и парламентарни избори, предават международните организации. Това са най-големите избори в света като право на глас имат над 192 милиона души, показва Би Би Си.

За президентски пост борбата е сред двама претенденти. Досегашния държавен глава Джоко Видодо, който е някогашен продавач на мебели и е почнал политическата си кариера като кмет на дребен град, и военачалник Прабово Субианто, който Видодо победи с минимална преднина през 2014 година.

Според изследвания преднина има Видодо, само че опозицията оспорва прогнозите. Тя твърди също, че е разкрила нередности с данни, засягащи милиони хора в изборните описи, и се закани да предприеме юридически дейности или да употребява " националната мощ ", в случай че жалбите ѝ не бъдат задоволени. Индонезия стартира следствие предходната седмица, откакто се появиха видеоклипове, които демонстрират хиляди бездомни бюлетини в склад в прилежаща Малайзия - доста от тях се твърди, че са маркирани в интерес на президента Видодо. Смята се, че близо един милион задгранични индонезийски гласоподаватели живеят в Малайзия.

Тези избори са неповторими, тъй като за депутати се кандидатират 245 000 души от 16 политически партии за към 20 000 места в разнообразни структури.

Географията на Индонезия също усложнява изборите, защото страната е формирана от 17 508 острова и 34 провинции. Трите часови зони също усложняват процеса на гласоподаване.

Според анализатори най-големи шансове имат Демократична партия на Индонезия, Голкар и Движение за Велика Индонезия. В долната камара на досегашния парламент те имаха надлежно 109, 91 и 73 депутати.

За реда в деня на изборите ще се грижат близо 350 000 служители на реда и военни, както и 1,6 милиона членове на паравоенни структури, ситуирани из 17-те хиляди острова на страната.

Сега гласоподавателите се насочат към изборните секции, където ще гласоподават, като пробиват дупки в бюлетините. Освен това, пръстите им ще бъдат потопени с мастило, с цел да се предотврати двойното гласоподаване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР