В Индия се смята, че чакрите, ако са блокирани, са причина

...
В Индия се смята,
че чакрите, ако са блокирани, са причина
Коментари Харесай

Как да изчистите чакрите си и да получите здраве?

В Индия се счита, че чакрите, в случай че са блокирани, са причина за другите болести и разстройства. Пречистването им ви разрешава да възстановите нарушавания поток от енергия, тъй че здравето ви още веднъж да се усъвършенства.

Чакрите са вид канали, по които се насочва силата, преминаваща през нашето тяло. Именно тя носи живота и здравето. Когато един или повече канали са блокирани, човешкото тяло стартира да отслабва.

Как да изчистите чакрите си? Ще ви разкажем за това в тази публикация.

Какво би трябвало да знаете за чакрите?

Разбира се, разговорът по тази тематика може да отнеме доста, доста часове. Като начало би било полезно да се запознаете с главните понятия. Самата дума „ чакра “ идва от санскрит и значи „ колело на силата “ или „ колело на светлината “. Тези центрове са свързани между тях от енергийните потоци. Благодарение на чакрите човек влиза в контакт с външния свят и взаимодейства с Космоса.

Опорна чакра

Тази тъмночервена чакра се намира в перинеума, сред ануса и гениталиите. Тя може да бъде блокирана от боязън. Когато това се случи, човек може да развие болести като ишиас, рак на яйчниците, матката или ректума, запек, разширени вени, хемороиди, както и нарушавания на простатната жлеза, разнообразни нарушавания на имунната система.

Когато тази чакра е блокирана, човек става прочувствено неустойчив, изпитва отчаяние и депресия, страда от ниска самокритика.

Сексуална чакра

Тя е посочена с оранжево. При дамите тази чакра се намира в таза и задните елементи, където са разположени органите на женската репродуктивна система, пикочният мехур и червата.

Когато тази чакра е блокирана, човек може да изпитва болежка в долната част на гърба и таза. Могат да се появят болести като ишиас, хронична отмалялост, импотентност, диабет, рак, синдром на раздразненото черво. При заключването на оранжевата чакра могат да се появят инфекции на бъбреците и пикочния мехур.

Що се отнася до емоционалната сфера, то човек страда от  тревожност, боязън, ревнивост, терзания, съмнение към другите, появява се безпокойствие.

Чакра на слънчевия сплит

Жълтата чакра се намира в региона на гръдния панер и е виновна за работата на черния дроб, панкреаса, пикочния мехур, далака, бъбреците, стомаха, тънките вътрешности. Когато потокът на сила в тази чакра е блокиран, човек има проблеми с дихателната система и имунитета. Съществува риск от развиване на болести като булимия, анорексия, диабет, нараснала киселинност на стомаха, язва на стомаха. Човек може да страда от камъни в жлъчката, хепатит, цироза, артрит.

Какви страсти се появяват при блокиране на жълтата чакра? Блокирането ѝ може да се прояви като стрес, нервност, отчаяние, подозрения, възприятие за виновност. Такива хора постоянно стават жертви в общуването си с другите, те непрекъснато се нуждаят от поддръжка и утвърждение.

Чакра на сърцето

Чакрата на сърцето е зелена. Болката и тъгата могат да я блокират. Тази чакра е отговорна за здравето на белите дробове, гръбначния дирек, гръдния панер, хранопровода и нервната система. Когато зелената чакра е затворена, се появяват болести на сърдечно-съдовата система, дихателните органи, рак на гърдата, ангина, пневмония, хипертония, както и болежка в гръбначния дирек.

Блокирането на тази чакра води до бездейност, меланхолия, неустойчивост и горест.

Чакра на гърлото

Синята чакра е отговорна за гърлото, трахеята, устната празнина, венците, зъбите, щитовидната жлеза, гръбначния дирек и раменете. Когато силата спре да минава през тази чакра, човек стартира да страда от болки в гърлото, кървене от венците, дисфункция на гласните струни, разнообразни типове алергии, грип и хронични инфекции.

Що се отнася до емоциите, алчността, депресията, страховете, уплахите, нерешителността, пасивността са проблемите със синята чакра.

Чакра на третото око или на челото

Тъмно лилавата чакра е виновна за здравето на носа, очите, ушите, епифизата, хипофизата, нервната система и мозъка.

Какво се случва, когато тази чакра е блокирана? В този случай се появяват главоболие, мозъчни тумори, слепота, глухота, инсулти, спазми, появяват се проблеми с гръбначния стълб. Човек стартира да има страхове, уплахи, кошмари, шизофрения, суматоха, депресия.

Горна чакра

Лилавата чакра е разположена върху горната повърхнина на човешката глава. Блокирането ѝ се проявява с хронична отмалялост, нараснала сензитивност към светлина и звуци, кожни заболявания, както и нарушени функционалности на скелета и мускулите.

Как смущаването на енергийния поток в горната чакра въздейства върху страстите на индивида? Що се отнася до възприятията и страстите, има загуба на житейски цели, загуба на нематериалност, тревога, меланхолия, неодобрение, изолираност.

Как да разберете, че чакрите ви са блокирани?

За да разберете дали чакрите са блокирани и дали енергийните потоци са нарушени, би трябвало да направите дребен обзор. Опитайте се да отговорите почтено на въпросите относно всяка чакра. Ако множеството от отговорите ви са негативни, тогава най-вероятно съответната чакра би трябвало да бъде изчистена. След това ще ви кажем по какъв начин да изчистите чакрите.

Първа чакра (опора)

Чувствате ли се здрави и цялостни със сили? Искате ли да живеете? Обичате ли тялото си и смятате ли го за най-хубавия подарък на живота? Пълни ли сте с сила и интензивност? Смятате ли се за самоуверен и смел човек?

Втора чакра (сексуалност)

Имате ли здравословен секс? Доволни ли сте от половия си живот? Способни ли сте да намирате задоволеност в секса? Можете ли и двамата да давате и да се забавлявате?

Трета чакра (слънчев сплит)

Знаете ясно какво желаете и вярвате в себе си? Знаете ли по какъв начин да вземате решения? Наясно ли сте с страстите си? Можете ли да контролирате възприятията си? Емоциите ви са уравновесени?

Четвърта чакра (сърце)

Имате ли добри отношения с другите? Обичате ли се? Обичате ли обичаните си хора? Можете ли да съчувствате на хората към вас? Можете ли да приемете другите такива, каквито са? Добри ли сте в общуването с други хора? Чувствате ли се виновни за другите?

Пета чакра (гърло)

Лесно ли изразявате възприятията и мислите си? Щастливи ли сте? Чувствате ли се отговорни за живота си? Знаете ли по какъв начин да намерите решение на зараждащите проблеми? Чувствате ли се почтени да получите възвращаемост на всичките ви старания? Можете ли вярно да оцените зараждащите опасности? Харесвате ли животът да ви предизвиква?

Шеста чакра (трето око)

Имате ли силен интелект? Можете ли да намерите решение на проблемите си? Имате ли креативни идеи? Правите ли всичко допустимо, с цел да сбъднете фантазиите си? Можете ли да визуализирате задачите си?

Седма чакра (горна)

Осъзнавате ли важността и оригиналността си? Усещате ли връзката си с Космоса? Мислите ли, че животът ви има смисъл?

Как да изчистите чакрите си?

По време на медитацията е належащо да повтаряте мантрите (думи или срички, които се повтарят няколко пъти поред, най-известната от мантрите е „ OM “). Всяка чакра има своя специфична мантра.

За първата чакра: „ Аз съм това, което съм. Сигурен съм, че ме обичат. ” Мантра: ЛАМ.

За втората чакра: „ И през днешния ден обичам и почитам себе си, както всеки друг ден от живота си. “ Мантра: МАМ.

За третата чакра: „ Аз съм създател на моята действителност и това ми харесва “. Мантра: РАМ.

За четвъртата чакра: „ В мен е любовта и безусловното различаване на околната среда “. Мантра: ИАМ.

За петата чакра: „ Аз съм основателят на живота си. Изборът на решения зависи от мен. ” Мантра: ХАМ.

Вижте още: Лечебната йога отстранява болката във врата и гърба

За шестата чакра: „ Да видя истината няма да ми навреди “. Мантра: OM или АУМ.

За седмата чакра: „ Усещам сегашното. Аз съм в него. ” За нея няма специфична мантра, медитацията би трябвало да се организира в тишина.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР