В Холандия започна практиката да се вземат депозити от напитки,

...
В Холандия започна практиката да се вземат депозити от напитки,
Коментари Харесай

Тенекиени кенчета в депозит: Нова практика в Холандия, целяща да предпази околната среда

В Холандия стартира практиката да се вземат депозити от питиета, продавани в тенекиени кенчета, с цел да се предотврати замърсяването на околната среда, сочи CNN Turk.
Ще бъде взет депозит от 15 цента на кутия. С този способ се цели да се предотврати изхвърлянето на милиони кенчета в околната среда всяка година.

Депозитната процедура, против която производителите на питиета и супермаркетите се опълчиха с претекста, че ще бъде скъпа и комплицирана, влезе в действие от 1 април по гледище на държавното управление.

Пунктовете за доставка на празни кутии са основани в към 5 хиляди супермаркета. Освен това те могат да бъдат върнати на почти 22 хиляди разнообразни пункта като бензиностанции и гари и спортни клубове.

Според холандския екологичен център са нужни повече от 50 години, с цел да се разложи алуминиевата кутия в природата.

В изказване, направено пред публичната телевизия NOS от Екологичния център, се акцентира, че кутиите от питиета постоянно вредят на животните.

„ Този ​​тип железни опаковки постоянно съдържат мастило, което не се разлага в околната среда и е доста нездравословно ".

Очаква се приложението за депозит да понижи замърсяването със 70 до 90 %.

Нечетливи и смачкани кутии с баркод няма да се одобряват. Поради тази причина потребителите са помолени да не огъват или усукват кутиите от напитките.

Депозитите за дребни и огромни пластмасови бутилки за питиета са в действие отдавна в Холандия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР