В хода на валутната търговия в сряда сутринта доларът леко

...
В хода на валутната търговия в сряда сутринта доларът леко
Коментари Харесай

Доларът леко поевтинява спрямо еврото и паунда

В хода на валутната търговия в сряда сутринта доларът леко поевтинява по отношение на еврото и паунда, остава постоянен във връзка с йената. Индексът на $ по отношение на кошница от съществени международни валути се намалява умерено по време на днешната търговия, само че остава над 96,4 пункта в очакване на новините от дълго чаканото съвещание на Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Резултатите от последното съвещание на Фед тази година ще бъдат оповестени довечера.Очаква се американската централна банка да разгласи ускорение на темпа на понижаване на тласъците и да алармира за по-ранно начало на повишение на лихвите на фона на мощно възобновяване на американската стопанска система.

Потребителската инфлация в Съединени американски щати през ноември възлезе на рекордните от 1982 година насам 6,8%, до момента в който цените на производител скочиха с 9,6%, с най-бързия ритъм от 13 години. Пазарът предвижда, че Фед ще приключи програмата си за назад изкупуване на активи през март и ще увеличи главната си рента два пъти през идната година.

В същото време американската валута остава уязвима към рисковете от бързото разпространяване на новия вид на К-19 омикрон, който може да внесе неустановеност в макроикономическите прогнози и да отсрочи стягането на паричната политика в Съединени американски щати.

Към 10:05 часа българско време обменният курс на общата европейска валута по отношение на американската се увеличи с 0,11%, до $1,1270 за евро спрямо $1,1259 за евро в края на предходната сесия.

Британската лира стерлинг в сряда сутринта посъкпва с 0,20% по отношение на $ до $1,3256за паунд от $1,3231 за паунд при закриването на търговията през вчерашния ден.

Стойността на американската валута по отношение на йената е на равнище от 113,73 йени за $ спрямо 113,70 йени за за $ ден преди този момент.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), в сряда сутринта губи 0,11%, по-широкият показател на $ WSJ се намалява с 0,07%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР