В хода на специалната военна операция (СВО) руските бомбардировачи с

...
В хода на специалната военна операция (СВО) руските бомбардировачи с
Коментари Харесай

Русия тества в бой убийците на самолетоносачи - ракетите X-32 поразяват важни обекти в Украйна

В хода на специфичната военна интервенция (СВО) съветските бомбардировачи с отдалечен обхват неведнъж са нанасяли високоточни удари по украински военни обекти с новите крилати ракети Х-32, известни като " убийци на самолетоносачи ", оповестява РИА Новости, като цитира осведомен източник от армията.

Източникът изяснява, че по принцип новата ракета е предопределена за осъвременените бомбардировачи с отдалечен обхват Ту-22М3М, само че за задачата особено са били преоборудвани избран брой настоящи самолети от предходната трансформация Ту-22М3.

" В рамките на СВО преоборудваните Ту-22М3 организираха цяла серия пускове на новите свръхзвукови противокорабни крилати ракети Х-32 по наземни обекти на военната инфраструктура на украинската страна. В резултат в бойни условия бе доказана способността на ракетите дейно и с висока акуратност да поразяват наземни цели ", споделя източникът.

Той отбелязва, че " нито една ракета Х-32 не е била прехваната от системите за Противовъздушна отбрана на Украйна ".

Основното предопределение на Х-32 е заличаване на надводни кораби. Ракетата има усъвършенствани характерности за продупчване на системите за Противовъздушна отбрана на авионосните групи, поради което е наречена " палач на самолетоносачи ".

Въпреки това, както разяснява източникът, " през днешния ден Х-32 всъщност към този момент не е профилирана противокорабна ракета, а повсеместен ракетен комплекс, който с еднообразно висока успеваемост е кадърен да поразява както надводни, по този начин и наземни цели с дребни размери ".

Х-32 бе призната на воърижение през 2016 г и е предопределена за осъвременения вид на Ту-22М3 — Ту-22М3М. Самият аероплан към момента не е постъпил на въоръжение във Върховен касационен съд, защото не престават летателните му тествания, само че ракетата към този момент се употребява на преоборудвани Ту-22М3.

Новата ракета е основана за подмяна на Х-22. Според откритите данни, тя има осъвременен мотор с нараснала двигателна сила, ново цифрово радиоелектронно съоръжение, в това число изчислителен коплекс, предпазена от външно влияние активно-пасивна радиолокационна станция и системи за радиоелектронно противопоставяне. Максималната скорост на ракетата е близо до хиперзвуковата - към 5 Маха, далекобойността — 1000 километра.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР