В хода на акцията през изминалата седмица са проверени 6

...
В хода на акцията през изминалата седмица са проверени 6
Коментари Харесай

Тежък Удар! Много Шофьори В България Ще Се Разделят С Книжките Си! Кат Ги Прибира Без Въпроси Ако Сте

В хода на акцията през миналата седмица са тествани 6 394 водачи на моторни транспортни средства. Пътните служители на реда са ревизирали още 2 074 пасажери в колите.

На водачите за нарушавания са връчени 1 092 фиша, а на пасажерите 179 фиша.

По време на интервенцията са открити 218 нарушавания на водачи и пасажери, които не употребяват предпазни колани.

Пътните служители на реда са взели и 254 шофьорски книжки за неизплатени санкции.

74 автомобила не са имали подписана застраховка " Гражданска отговорност ".

По думите на контрольор Соколов най-вече тествани моторни транспортни средства и установени нарушавания са осъществени на територията на Бургас, Кюстендил и Благоевград.

Установени са 56 случая с неплатена винетна такса и 36 случая с водачи на моторни транспортни средства, които са карали след приложимост на алкохол и упойващи субстанции.

Други 107 случая са по отношение на техническата нередовност на моторните транспортни средства, 46 са откритите неправоспособни водачи, а 1 370 са другите провокирани нарушавания, свързани със Закона за придвижване по пътищата.

От януари до април 2018 година са издадени 158 183 фиша и 163 330 електронни фиша за определяне на нарушавания на скоростните режими. На този стадий на годината пътно транспортния травматизъм е със 128 повече спрямо предходната година по това време, ранените са с 286 повече, а починалите са 12 по-малко през същия интервал на предходната година.

" Трябва да се продължи предварителната защита над водачите ", акцентира той и добави, че би трябвало да продължи и работата по понижаване на злополуките и ранените от тях.

Инспектор Иван Писаров от бранш " Административно-наказателна отговорност " от своя страна уточни, че системата за невръчени фишове работи и има случаи, в които е направено възнаграждение. " В множеството случаи са дадени инструкции по какъв начин да се попълнят платежните документи, с цел да не се получават неточности ", сподели той и добави, че близо 115 000 актове и фишове са връчени от началото на годината.

На въпрос на news.bg осъден ли е лидерът, който предприе рисково изпреварване от Асеновград в посока Смолян, контрольор Писаров съобщи, че сътрудниците от " Пътна полиция " на съответния град към момента извършат изследвания, след което ще се подхващат съответните ограничения.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР