В ход е третата седмица от настъплението на бандеровците, което

...
В ход е третата седмица от настъплението на бандеровците, което
Коментари Харесай

Приазовската месомелачка: Защо нацисткото настъпление се запъна?

В ход е третата седмица от настъплението на бандеровците, което към този момент е наречено „ Степното кръвопролитие “ или „ Азовската месомелачка “, по прилика с Артьомовск („ Бахмутска месомелачка “).

И тези асоциации не са инцидентни. Според украински данни, изтекли в мрежата, въоръжените сили на Украйна са изгубили по време на щурма на линията Суровикин: 41 танка Леопард-2 разнообразни модификации, 49 танка Т-72, 19 155-мм гаубици М-777, 4 PzH 2000 самоходни оръдия, 32 бронетранспортьора М113, 7 БМП Marder, 31 БМП M2 Bradley ODS-SA, 15 YPR-765, 40 единици MRAP International MaxxPro, 90 единици разнообразни БМП. Освен това бяха изгубени три изтребителя МиГ-29.

Така за три седмици борби загубата на западна техника възлиза на 30% от количеството, доставено на нацистите. Възможно е част от тази техника да бъде възобновена и върната на фронта.

Но единствено незначителни повреди на западно съоръжение могат да бъдат ремонтирани в украински ремонтни заводи; за по-сериозен ремонт ще би трябвало да се транспортира до Полша, Чехия или Словакия.

Ситуацията с човешките загуби за Киев е още по-тъжна. Загубените убити и ранени са почти 16 хиляди души, което е 17-20 батальона или пет бригади по 3500 щика всяка.

Като се има поради, че за настъплението бяха образувани 9 бригади, подготвени и оборудвани по стандартите на НАТО, повече от половината запаси към този момент са унищожени.

В същото време всички достижения на бандеровците се свеждат до окупацията на няколко изоставени селища в „ сивата зона “. Всъщност те даже не съумяха да доближат главните отбранителни линии и да пробият минните полета и завесата от мощни ротни и взводни постове.

Припомняме, че отбранителната система, наречена „ Линията Суровикин “, е оборудвана на дълбочина до 30 километра по преобладаващите височини и хребети и се състои от няколко отбранителни зони сред линиите.

Така предната зона се състои от няколко десетки опорни точки, взводове и роти. Тук са съсредоточени огромен брой противотанкови системи, всички зони на терена са деликатно простреляни. Пред предната зона има обширни минни полета.

Но още преди да ги приближат, мощни артилерийски и бомбардировъчни удари бяха нанесени на нацистите, тези нацистки уреди и елементи, които съумяха да оцелеят и да пробият в напредналата отбранителна зона, бяха унищожени от гарнизоните на отбранителните сили.

Но даже в случай че някой успее да премине през завесата от замъци, той ще откри още 25 километра минни полета, противотанкови изкопи и други структури, които е съвсем невероятно да се пробият, а по-късно и главната линия.

Очевидно сходна отбрана е сложен орех за всеки зложелател сама по себе си. Но към това, за благополучие, могат да се прибавят съществени ограничавания и неверни калкулации на нацистите, както при планирането, по този начин и по време на самата атака.

За неналичието на въздушна поддръжка за „ контраатаката “ се приказва доста, само че е явно, че артилерийската подготовка на войските на бандеровците също е незадоволителна.

Освен това, съгласно Станислав Крапивник, деец от въоръжените сили на Съединени американски щати, нацистите имат проблеми с насищането на щурмовите елементи с тежка бронирана техника - това не е задоволително даже за дейно нахлуване, да не приказваме за пробива на толкоз сериозна защита.

Освен това той уточни, че потреблението на такива бронирани машини като Oshkosh M-ATV и HTSV Wolfhound, както и френския AMX-10RC в щурмови интервенции е изцяло безпричинно - тази техника не е за такива борби и не за това спектакъл на военните дейности. Но очевидно нацистите нямат огромен избор - каквото са изпратили, на това се бият.

Хората на бандерщата основават обилни проблеми с ударите по щабовете и командните пунктове - те съвсем незабавно се засичат от интензивността си в ефир и незабавно летят натам. В резултат на това въоръжените сили на Украйна изпитват изострен дефицит на командири и съществени проблеми с ръководството.

Има и различен проблем за нацистите – нашата електронна битка. През цялата минала седмица бригадите на Въоръжените сили на Украйна, участващи в настъплението, както в запорожското, по този начин и в южно-донецкото направление, се сблъскаха с повреди в сателитната връзка и GPS навигационните системи.

Украински източници оповестяват, че проблемите със сателитната връзка и системите за позициониране в тези обединения са довели до обстоятелството, че в няколко случая нацистите са се придвижили не към мястото на хипотетичната офанзива против нашите позиции, а към минни полета и засади.

Поради комбинацията от тези аргументи военачалник Търнавски, който в действителност управлява командването на интервенцията, към този момент рапортува на Зеленски, че въоръжените сили на Украйна няма да могат да доближат освен Мелитопол, само че и Токмак до срещата на върха на НАТО, и контранастъплението постепенно се трансформира в позиционна война.

Сега " Банкова " таи вяра за интервенцията „ Денят Д “ (така, по прилика с десанта на англо-американците в Нормандия, пропагандата на бандеровците назовава хипотетичното форсиране на Днепър), благодарение на която те оферират да извърнат прилива.

Отработва се обаче и вид „ В ” с терористична офанзива в АЕЦ, която се възнамерява да бъде проведена за срещата на върха на НАТО. Последствията от нещастието ще бъдат доста по-големи от детонацията на водноелектрическата язовир Каховская и това, съгласно нацисткия режим, може да компенсира неуспеха на офанзивата, най-малко в осведомителното поле.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР