В хисарското село Старо Железаре бе дадено началото на петото

...
В хисарското село Старо Железаре бе дадено началото на петото
Коментари Харесай

Стрийт арт вилидж фестивал пак превзема Старо Железаре

В хисарското село Старо Железаре бе обещано началото на петото издание на Стрийт арт вилидж фестивал. Проявата ще превземе мястото до 31 август под наслов " Да живее новият прелестен селски свят! Селото на слънцето - футуристична химера и манифест за красиво бъдеще ".

Проектът е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, и се реализира с поддръжката на кмета на полския град Познан.

Събитието тази година ще мине под знака на утопията, фантазиите за по-добро бъдеще, копнежа по предишното, поддържан от футуристичния манифест на красивото бъдеще, протест против диктатурата на времето, физиологията и биологията, против безмилостния звяр на стопанската система, географията, демографията и политиката.

Артисти, модератори и продуценти са семейство художници - Катаржина и Венцислав Пирянкови. Изпълнители на арт плана са възпитаници от учебното заведение по изкуствата на Венци и Университета по изкуства в Познан - Анна Косик, Агнешка Гжемска, Антони Хоровски, Юлия Клодзинска, София Горончняк, Станислав Корицки, Лидия Физек, Любослав Пирянков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР