В Хасковска област бе обявено бедствено положение заради пожари почти

...
В Хасковска област бе обявено бедствено положение заради пожари почти
Коментари Харесай

Бедствено положение в Хасковска област заради пожарите

В Хасковска област бе оповестено бедствено състояние поради пожари съвсем във всички общини на региона, като се изключи Тополовград, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки областния управител Красимир Ангелов.

Администрацията към този момент е поискала помощ от Министерството на защитата - военнослужещи, които да се включат в потушаването на огъня, сподели той.

От Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН) също са призовали за огнеборци от прилежащи на региона райони, споделиха оттова.

" Горят стърнища, смесени гори, шубраци и треви. Поради извънредно високите температури и мощни пориви напразно пожарите се разрастват, поради динамичната конюнктура и с това се основава компликация при преодоляването им, което от своя страна основава предпоставки за засягане на обитаемоте места. Съществува заплаха от увреждане здравето на хора, както и заплаха за причиняване на обилни вреди на гори, аграрни насаждения, жилищни и икономически постройки и имущество на жители и икономически субекти ", се споделя в заповедта на Ангелов.

Той е разпоредирл в избавителните интервенции да се включат горски чиновници и доброволни формирования към общините, поискана е и верижна техника за пробутване на просеки.

Най-интензивен е пожарът край любимецкото село Дъбовец в Източните Родопи. Там пожарните коли са към този момент над 10, осведомиха от РДПБЗН. Вятър и кръстосан терен затрудняват гасенето. Още четири автомобила огнеборци са изпратени на разразило се огнище край село Сусам, община Минерални бани.

Пожари са избухнали и край селата в община Любимец Георги Добрево и Оряхово, където огънят е наоколо до фотоволтаичен парк.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР