В Хасково започна изграждането на четири дублиращи сондажа за питейна

...
В Хасково започна изграждането на четири дублиращи сондажа за питейна
Коментари Харесай

Започна изграждането на дублиращи сондажи за вода в Хасково

В Хасково стартира построяването на четири дублиращи сондажа за питейна вода. Обществената поръчка на стойност 402 хиляди лв. е предоставена посредством директно договаряне на компанията " Водно строителство - Хасково " АД, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ще бъдат построени четири нови кладенци с дълбочина 60 метра. Заедно със съществуващите четири те ще обезпечат дебит от 2765 куб. метра вода дневно, сподели Сена Радева от строителния контрол на обекта. Срокът за осъществяване е 73 дни.

Кризата в Хасково стартира през април, когато се оказа, че част от водата във ВиК мрежата на града е със повишени индикатори на уран и алфа интензивност. Тя бе неразрешена за пиянство и готвене, а за седмица бе въведен и воден режим.

" Дефицитът на вода към момента е налице, защото 9 от 14-те кладенци в помпени станции Хасково 1 и 2 са към момента са спрени поради неприятните индикатори ", сподели шефът на ВиК-Хасково Тодор Марков, представен от Българска телеграфна агенция.

В началото на юни държавното управление отпусна близо 2 млн. лева за осем нови сондажа за вода в Хасково. Днес бяха отворени ценовите предложения на трите компании, кандидатствали за построяването на останалите четири сондажа в зона " Изток " и " Узунджово ".

От община Хасково споделят, че сегашните работи са закъснели с няколко месеца поради закъснение на бумаги в " Басейнова дирекция " - Пловдив.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР