В градовете на Русия военните паради, посветени на 77-ата годишнина

...
В градовете на Русия военните паради, посветени на 77-ата годишнина
Коментари Харесай

„Сегодня“: Руснаците тролят Кремъл: „Самолетите бяха отнесени от вятъра“

В градовете на Русия военните паради, отдадени на 77-ата годишнина от Победата във Втората международна война, се организираха без проява на бойни самолети. Както обясниха от Кремъл, въздушната част на тържественото събитие беше анулирана „ заради метеорологични условия “.

Това изказване на управляващите провокира неразбиране и подбив измежду жителите на Русия, написа „ Сегодня “.

Освен в Москва, въздушният церемониал беше анулиран в Санкт Петербург, Екатеринбург и Самара. Само един „ Су-34 “ прелетя над Новосибирск, още два самолета „ ПО-2 “ разпръснаха приветствени листовки.

По време на парада се очакваше 62 самолета и 15 хеликоптера да прелетят над Червения площад в Москва, в това число въздушен надзорен пункт „ Ил-80 “, прочут като „ аероплан на съдния ден “.

На подготовки на 8 май самолетите летяха в Z-образна форма.

Отмяната на въздушния церемониал изненада и самите руснаци. Потребителите на обществените мрежи започнаха всеобщо да се възмущават от повода, очевидно измислена от управляващите, за непровеждане на проява на самолети – „ заради метеорологични условия “. Руснаците започнаха да тролят Кремъл в обществените мрежи, че „ самолетите бяха отнесени от вятъра “.

Трябва да се означи, че от сутринта на 9 май времето в Москва беше ясно и слънчево, за което свидетелстват голям брой фотоси и видеоклипове от парада на Червения площад, написа „ Сегодня “.

По-рано съветският президент Владимир Путин произнесе тирада в Москва за 9 май на парада за Деня на успеха. Основната тематика на речта беше войната в Украйна, само че обратно на упованията, Путин не разгласи в речта си готовност и публична война, както предвиждаха украинските управляващи и редица медии.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР