„В града Банско няма епидемия, вирусът е доказан при четирима

...
„В града Банско няма епидемия, вирусът е доказан при четирима
Коментари Харесай

Топ инфекционистът доц. Атанас Мангъров: Затварянето на Банско е безсмислица, от ръкавиците може да хванете гъбички


„ В града Банско няма зараза, вирусът е потвърден при четирима души, а това, което би трябвало да се направи, е да се изследват тези, които са към тях. Да се затваря целия град от епидемиологична позиция е нелепост “, съобщи доцент доктор Атанас Мангъров, който е шеф на детското поделение в Инфекциозната болница в София пред Би Ти Ви.

По думите му, задачата на всички тези извършения, макар епидемията хората въпреки всичко да живеят обикновено. Той добави, че в случай че хората постоят затворени още няколко дни, ще тръгнат да бягат и въпреки всичко епидемиологията е просвета и би трябвало да се изхожда от нейните правила.

На въпрос дали маските правят работа, доцент Мангъров е безапелационен, че не правят никаква работа и единствено, в случай че дадения човек е болен ще препречи да се популяризират слюнките. Носенето на маска пък давало лъжлива визия на индивида, че е предпазен, само че в действителност е „ рицар без риза “.

За ръкавиците, доцент Мангъров съобщи, че с изключение на да се заловен гъбички, то нищо друго не може да стане. Решението е да се мият ръцете, даже и с елементарна вода и сапун. „ Ако не се миете и единствено се мажете със алкохол и дезинфектанти, единствено размазвате мръсотията “, добави лекарят.

По думите му до три – четири месеца е допустимо към този момент да си отдъхнем и регистрира, че за вчерашния ден в Китай няма нито един регистриран болен от ковид, а повода евентуално е тъй като хората са построили имунитет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР