В големите градове навсякъде по света абонаментните карти в градския

...
В големите градове навсякъде по света абонаментните карти в градския
Коментари Харесай

Шефът на Хеброс бус: Картите за градския транспорт - евтини...

В огромните градове на всички места по света абонаментните карти в градския превоз са по-евтини, билетите са по-скъпи. Редно е да се намерения същата система да се ползва и в Пловдив, като по този метод пасажерите ще имат тласък да си купуват карти, смята шефът на една от най-големите транспортни компании - " Хеброс бус ", инж. Веселин Дошков.

Превозвачите показват, че за естественото обслужване на 29-те линии не доближават към 5 млн. лв. годишно. Пробегът и осъществяването на курсовете се регистрира посредством GPS система и счетоводните доклади, които компаниите показват в общинското дружество всеки месец. Абонаментните карти костват 50 лв. на месец, преференциалните - 16, билет - 1 лева

За 1 км пробег в София Общината заплаща 3 лв., в Пловдив - 1,90 по контракт, в реалност по-малко. Общинската дотация за 2021 година беше близо 7 млн. лв.. От Община Пловдив дават обещание да усилят обезщетенията с 3 млн. лв., с цел да станат 10 милиона годишно, при 60 млн. лв. в Бургас. Не претендираме за повече, само че и цента на билета, непипната повече от 10 години, не трябва да остава на един лев, твърди шефът на " Хеброс бус ".
Свързани вести Поскъпването на картите за градския превоз е ритуално самоубийство
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР