В годините преди Android и iOS устройствата да установят тотална

...
В годините преди Android и iOS устройствата да установят тотална
Коментари Харесай

Какви купи Huawei от BlackBerry

В годините преди Android и iOS устройствата да открият тотална доминация над пазара за мобилни технологии, телефоните на BlackBerry бяха едни от най-горещите и мечтани джаджи въобще.

Компанията обаче не съумя да сътвори софтуерни платформи с мащабите и въздействието на тези на Гугъл и през 2016 година разгласи публично, че се отдръпва от този сегмент.

Въпреки това BlackBerry не се разпадна, а продължи да създава технологии в други посоки, фокусирайки се главно върху киберсигурността, интернет на нещата (IoT) и изкуствения разсъдък.
 Снимка 514011

Опитът и откритията й в областта на мобилните устройства обаче наподобява съставлява интерес за другите в сектора, като тази седмица стана ясно, че 90 от патентите й за смарт телефони са били добити от Huawei.

Новината пристигна от канадския вестник The Globe and Mail, а по-късно беше доказана и от основния финансов шеф на BlackBerry Стив Рай.

Тези 90 патента са незначителна част от всичките 38 000, с които разполага компанията, а цената на договорката все още не е оповестена.

Става ясно обаче, че патентите съдържат основни открития, засягащи позиционирането на текст и изображения по отношение на ориентацията на телефона, както и геолокирането на фотоси.
 Снимка 507227
От вестника позволяват, че измежду тях има и технологии за сигурност и шерване на данни сред групи от устройства, защото те бяха едни от главните мощни страни на устройствата на BlackBerry.
 Huawei, Qualcomm и новият лиценз за търговия сред двете компании
Съединени американски щати разреши на Qualcomm да търгува с Huawei

Какво значи това за Huawei

Двете компании към момента не са дали спомагателни елементи за договорката, само че най-интересно ще е да забележим какъв отзив ще даде тя, имайки поради нападателната позиция на Съединени американски щати и някои европейски страни по отношение на дейностите на Huawei.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР