В годината на своя половинвековен юбилей руския производител AвтоВАЗ обяви

...
В годината на своя половинвековен юбилей руския производител AвтоВАЗ обяви
Коментари Харесай

AвтоВАЗ произведе 30-милионния автомобил Lada

В годината на своя половинвековен празник съветския производител AвтоВАЗ разгласи стартирането на 30-милионния автомобил с марката Lada. Червеният седан Lada Granta, който ще попълни експозицията на музея на предприятието, се трансформира в юбилейната кола, която слезе от поточната линия на Волжкия авто цех, заяви пресслужбата на компанията.

Първият автомобил на Волжкия авто цех - ВАЗ 2101 Жигули - също беше показан на церемонията с присъединяване на президента на АвтоВАЗ Ив Каракацанис и ръководителя на Renault Лука де Мео. Той бе основан въз основата на седана Fiat 124, като влезе на поточната линия през 1970 година и се създава до 1988 година. За 18 години от този модел са създадени към 4,85 милиона автомобила.
 Снимка 497771
Източник:

Що се отнася до юбилейната Lada Granta, това е автомобил със специфичен дизайн #CLUB. Тази кола се разграничава от останалите версии на модела със специфични табелки на задната врата, нова тапицерия на седалките с бродирано оранжево име от серията, както и двуцветни джанти и черни корпуси на страничните огледала.

В момента Lada Granta е най-популярният модел на вътрешния пазар, напомня autonews.ru. Според Асоциацията на европейския бизнес (AEB) от януари до август 2020 година в Русия са продадени 71 992 автомобила от линията Lada Granta.
 В Русия преброиха колите Lada. Кои модели са най-популярни?
В Русия преброиха колите Lada. Кои модели са най-популярни?

По пътищата на страната се движат близо 10 милиона от тях, създадени преди 2010 година

Фамилията Lada Granta включва седан, лифтбек, хечбек, комби и неговата крос-версия. В допълнение, моделът разполага с образователен вид за образование в автошколи, както и трансформация Drive Active със спортно окачване и настройки на кормилното ръководство.

Автомобилите се оферират с 1,6-литрови мотори с мощ 87, 98 и 106 конски сили. Двигателите могат да работят дружно с петстепенна ръчна скоростна кутия или с роботизирана автоматизирана скоростна кутия.

Цените на Lada Granta варират от 470 900 до 684 900 рубли или от 5 260 до 7 643 евро.

(Референтен валутен курс на Банката на Русия за 26 септември - 1 евро = 89,66 рубли, 1 $ = 76,82, бел.ред).
 Къде се продават и какъв брой костват колите Lada отвън Русия?
Къде се продават и какъв брой костват колите Lada отвън Русия?

AвтоВАЗ развива пазарите на Централна Азия, продажбите в Европа намаляват
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР