В Газа Израел атакува по въздуха дома на Исмаил Хания,

...
В Газа Израел атакува по въздуха дома на Исмаил Хания,
Коментари Харесай

Израел атакува по въздух дома на политическия лидер на Хамас

В Газа Израел нападна по въздуха дома на Исмаил Хания, считан за политическия водач на Хамас. По информация на източник на Би Би Си в най-голямата болница в Газа - Ал-Шифа, са влезнали бронирани булдозери. Според военния министър откритията в подземията на здравното заведение са " обилни ". От няколко часа в Газа няма интернет, два от мобилните оператори също са спрели услугите си. Причината - липсва гориво. Първият посланик на Европейския съюз Жозеп Борел е на посещаване в Израел.

На фрагментите, публикувани от израелската войска, се вижда ударът против хипотетичното имение на Исмаил Хания. Той от години живее в Катар, само че домът му се употребявал за срещи, твърди Израел. Потвърждение на офанзивата от самостоятелен източник няма. Операцията на израелските военни в Ал-Шифа продължава. Тел Авив твърди, че в подземията на здравния комплекс са открити оръжия и има команден център на Хамас. Те отхвърлят.

От Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци приканиха за неотложен достъп на филантропична помощ до палестинската територия.

" Не може горивото да се употребява като оръжие в тази война. Тези 23 000 литра, които влязоха в Ивицата, са единствено за камиони. Което значи, че не можем да ги използваме за обвързваните с Агенцията за подкрепяне на палестинските бежанци уреди, като пекарни, лечебни заведения, съоръжения за филтриране на отпадъчни води и за обезсоляване на вода ", съобщи Аднан Абу Хасна, медиен консултант към АППБ.

Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел, дружно с израелският външен министър Ели Коен, посети кибуца Беери - един от най-засегнатите при офанзивата на Хамас. Той съобщи, че е в Израел, с цел да изрази взаимност със страната, и да поддържа правото ѝ да се пази. Но подсети и за тежката орис на популацията на Газа.

" Разбирам яростта ви, само че не позволявайте тя да ви погълне. Мисля, че това е най-хубавото, което другар на Израел може да ви каже. Защото разликата сред цивилизованото общество и терористичната формация е уважението към човешкия живот, животът на всички хора е еднообразно скъп, в последна сметка, сигурността може да пристигна единствено по този начин ", сподели Жозеп Борел.

Маршът на роднините на заложниците от Тел Авив към Йерусалим, продължава.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР