В Гърция расте броят на новозаразените с коронавирус. Те вече

...
В Гърция расте броят на новозаразените с коронавирус. Те вече
Коментари Харесай

Лекари в Гърция зоват за задължително ваксиниране срещу COVID-19

В Гърция пораства броят на новозаразените с ковид. Те към този момент са над 4000 дневно. В северните региони, където броят на имунизираните е невисок, епидемиологичната картина е тежка, споделят експертите и приканват за наложително имунизиране.

Гръцките лекари приканиха държавното управление да вкара наложително имунизиране, с цел да предотврати „ национална покруса “. Засега имунизацията е наложителна единствено за медицинските експерти.

Зеленият документ се изисква на всички публични места.

В регионите на Северна Гърция процентът на имунизирани е под междинния за страната, оповестяват от здравното министрество. Кметът на Серес изиска още по-строги ограничения да се наложат в региона поради растящия брой на инфектираните.

Солун, Драма, Кавала, Александруполис са с доста инфектирани и приети в болница. Очаква се в тези региони да се вкарат местни строги антиковид ограничения.

Вече множеството лекари, които работят на първа линия, считат, че и имунизираните би трябвало да се подлагат постоянно на тестване.

Професор Никос Дзанакис заяви, че от идващите дни може да се чакат по 5000 инфектирани дневно и напън върху здравната система.

По решение на кметовете на общините в Северна Гърция няма да се проведат през днешния ден обичайните училищен митинги във връзка националния празник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР