В Гърция и Италия положението на пазара на труда е

...
В Гърция и Италия положението на пазара на труда е
Коментари Харесай

30% от новите висшисти у нас нямат работа

В Гърция и Италия ситуацията на пазара на труда е още по-тежко

Пазарът на труда в някои европейски страни, измежду които и България, не е доста благоразположен към неотдавна приключилите висшето си обучение
(снимка: CCO Public Domain)

О коло 30% от неотдавна приключилите висшето си обучение българи нямат работа, твърди европейско изследване на организацията TheKnowledgeAcademy.com с експертиза в областта на образованието и по-нататъшните квалификации.

Изследването, основано на данни от Евростат, се концентрира върху степента на претовареност на неотдавна приключилите висше обучение в Европа, с цел да отличи най-хубавите страни по този индикатор и страните, в които младежите могат да преразгледат живота си.

Страните с най-голям коефициент на претовареност на последно приключилите висшисти са Исландия (91,8%), Малта (90,4%), Холандия (89,2%), Норвегия (89,2%) и Германия (88,7%), сочат резултатите от проучването на TheKnowledgeAcademy.com.

Класация на страните по коефициент на претовареност на неотдавна приключилите висшисти
(източник: TheKnowledgeAcademy.com)

В страни като Румъния, Франция, България, Хърватия и Испания към 30% от неотдавна дипломираните висшисти нямат работа. 20% от английските специализанти не могат да влязат на пазара на труда след довеждане докрай.

Но в някои страни на Европа за неотдавна приключилите висше обучение е още по-трудно да се осъществят на пазара на труда. В Италия и Гърция почти 50% от приключилите не намират работа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР