В ефира на Нова телевизия „Здравей, България” журналистите Иво Инджев

...
В ефира на Нова телевизия „Здравей, България” журналистите Иво Инджев
Коментари Харесай

Какви са сценариите за развитието на войната в Украйна

В ефира на Нова телевизия „ Здравей, България” публицистите Иво Инджев и Петко Георгиев разясниха какви са сюжетите за развиването на войната.



Съпротивата на Украйна изненада Путин. Те към този момент сменят тактиката, минават към блокада. Чудя се коя от квалификациите на международните водачи е най-валидна за него. Байдън го назова палач, Рюте го назова анормален. Струва ми се, че, като подготовка,най-правилна е тази на Меркел, която сподели, че Путин се е откъснал от действителността, съобщи Иво Инджев. По думите му целият украински народ се е обединил против дейностите на съветския президент.

Това, което се случва в Украйна, не се връзва с неговите упования. Той прикани украинските военни да се предадат. Чудовищна некомпетентност. Той евентуално си мисли, че ще го посрещнат с цветя и рози, добави Инджев.

Използването на нуклеарна опасност е знак за изтощение, самопризнание, че интервенцията не се получава по този начин, както Путин се надяваше. Това е следващо увещание, че Русия е нуклеарна страна и не би се поколебала да употребява нуклеарно оръжие, сподели Георгиев.

Според журналиста не става въпрос единствено териториалната целокупност или за държавното управление на Украйна.

Това е стратегически спор сред Русия и Запада. Ние сме директно застрашени поради нуклеарното оръжие. Освен това, Путин към този момент изяде нарастването на пенсиите у нас. През тази инфлация всичко това, което беше насъбрано и дадено, отпътува, сподели още Петко Георгиев. По думите му украинската страна е израснала в очите на другите страни в границите на дни. Зеленски от комедиен артист се трансформира в воин, твърди Георгиев.

Това несъмнено не значи, че Украйна може да се оправи сама против Русия. Не познавам страна, която може да се оправи сама във военно отношение с съветската федерация, сподели още журналистът.

Според него съществуващата система за международна сигурност не работи. С това Путин оправдава своята експанзия против Украйна. Той счита, че Русия би трябвало да има по-голяма роля в една нова система за международна сигурност. Според мен целта е свършено друг. Трябва да се сформира система за сигурност, която да изключва опцията един човек с нуклеарно оръжие да си прави каквото желае с останалата част от света. Иначе всички останали се трансформираме в заложници на хора, които ръководят страни с нуклеарна мощ, разяснява Георгиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР