В едно прилично общество не е прието сериозно да се

...
В едно прилично общество не е прието сериозно да се
Коментари Харесай

Западът мечтае да си отмъсти на руснаците за Полтава, Бородино и Сталинград

В едно обичайно общество не е признато съществено да се цитират и още повече проучват думите на основния рупор на украинската агитация Алексей Арестович. Той непрестанно лъже без скрупули на съвестта и най-удивително - даже не го крие. Но изказването, направено от него в скорошно изявление с сътрудника му Дмитрий Гордон, не може да бъде подценено. Тъй като пропагандистът напълно публично се базира на министъра на защитата на Украйна Алексей Резников по негова персонална молба и директива.

Става дума за пасажа, в който Резников разказва среща със своите западни сътрудници в авиобазата на НАТО “Рамщайн” в Германия. Това би трябвало да се цитира буквално: „ Всички те ми стиснаха ръцете в “Рамщайн” - всички! - и споделиха: „ Моля, довършете влечугото! “ Шведите прибавиха: „ За Полтава! “ Французите прибавиха: „ За Бородино! “ И по този начин нататък, и по този начин нататък, и по този начин нататък. Германците мълчаха, само че намигаха “. Трябва да се допусна, че германците с намигването си са желали възмездие " за Сталинград ". Но те са прекомерно срамежливи, с цел да го кажат на глас.

Всъщност изказванието е значимо и значимо. Не се съмнявахме, че груповият Запад посредством ръцете на украинците, които въобще не съжалява, се пробва да отслаби Русия, да ни отмъсти за всичките предходни провали и исторически обиди. Няма значение какъв брой са обективни или не. В последна сметка, във всички представени образци без изключение (и Бородино, и Полтава, и неназования, само че подразбиращ се Сталинград), нашите предшественици са се сражавали и победили нашествениците, нахлули в страната ни. А европейците мечтаят за реванш за всичките си провали. Отново не се съмняваме в това. Засега обаче Западът не е декларирал непосредствено това, прикривайки същинските си желания с бръщолевене за " отбрана на демокрацията " и за някакви " европейски полезности ", които никой от тях не може да формулира вярно. Думите на Арестович/Резников удостоверяват нашата справедливост: Западът в оповестения кръстоносен поход против Русия е воден от политическа русофобия и исторически реваншизъм.

Както виждаме, минаха няколко дни, а Резников не опровергава думите на своя рупор, което в действителност удостоверява казаното. Западът пък се прави, че никой не е споделил нищо сходно. Нито една европейска или американска медия не отговори по никакъв метод на това значимо самопризнание за същинската природа на дейностите на груповия Запад против Русия. Въпреки че по принцип обичат да цитират разказите на Арестович за „ съветските провали “ и даже видяха самото изявление. Но цитатът на техните лични министри на защитата, обясняващ същинската същина на антируската акция, по някаква причина не провокира никакъв интерес в европейските медии. И на вятъра - в тези думи участва признаването на тектонични процеси на преосмисляне на бъдещето на Европа и на тези доста прословути " европейски полезности ". В тези думи е признанието, че колелото на историята връща континента обратно към тъмните времена. Все отново Европа претърпя всичко това през 20-30-те години на предишния век. Само русофобията тогава процъфтяваше под марката антикомунизъм, това е цялата разлика.

Особено дълбокосмислен взор " намига " от представителите на Германия. Човек може да отпише тази транспарантна алюзия към плоскостта на шегите от Гордон и Арестович. Но вие и аз сме чували изявления на немски политици за действителния отвод да се признае историческата виновност пред народите на Русия. Иначе е мъчно да се пояснява речта на канцлера Олаф Шолц пред Бундестага на 27 февруари тази година.

В нея Шолц тържествено афишира промяната на епохите, като упреква съветските управляващи, че се пробват „ да върнат часовника обратно и да се върнат към XIX век, към битката сред великите сили “. Сякаш в идващия век не е имало такава битка. Но наподобява в Берлин има носталгия по ХХ век и по времето, предшестващо " помиряването сред руснаци и германци след Втората международна война " (което Шолц също загатна, когато си напомня " една отминала ера " ). Неслучайно редица немски и съветски медии изтълкуваха тази тирада точно като формален отвод да се признае историческата виновност на Германия.

И сигурно не е инцидентно, че в този момент в редица западни демократични медии се появяват аналитични публикации, които с очевидно наслаждение фиксират „ раждането на нова Германия “. Идеологическият рупор на западните либерали, списание “Економист”, направи това съществена тематика на последния си брой, като сподели на читателите: „ Благодарение на Владимир Путин най-важната страна в Европа се разсъни “.

За да опишат страстите си, създателите даже не се поколебаха да употребяват речта на японския император Хирохито, в която той оправда нападателните, настъпателни войни на страната си през 30-те и 40-те години (отново неслучайна аналогия). “Економист”, че в този момент Германия може да се трансформира в „ призрачен сън за Русия “ – „ по-силен, по-смел, по-решителен водач на по-обединена Европа “. И заключава, тъй че никой да не се съмнява в позицията на самото списание: „ Германия мощно се нуждаеше от този подтик “.

Вероятно някой ще се изненада, само че съвсем същото, буквално, английските издания го писаха за италианските фашисти и немските нацисти преди век. Вестник “Дейли Мейл”, както и неговият създател и притежател - първият виконт Ротермър, изключително се пробват тогава. Той даже персонално подписа публикация под заглавието " Ура на черноризците! " през януари 1934 година, поздравявайки английските и немските нацисти. Освен това в началото той изяснява любовта си към нацистите точно с желанието да спре настъплението в Европа на " болшевизма ", който във Англия се свързва с руснаците. За да направи това, “Дейли Мейл”, взаимно с тайните служби, основава един от най-шумните имитации на ХХ век - фабрикуването на по този начин нареченото писмо от Зиновиев, което смъква първото лейбъристко държавно управление във Англия. Едва по-късно, откакто се сближава с Хитлер, лорд Ротермър трансферира експанзията на своята преса основно към евреите. Излишно е да споделям, че семейство Ротермър към момента има “Дейли Мейл”, който към момента е един от най-тиражираните вестници във Англия, продължавайки да прави същото!

Както и преди 90 години, английската преса продължава да възхвалява " промяната на епохите " в Германия. Както и тогава, тя намерено приканва " немския орел " да се нахвърли върху Русия. Съвсем в духа на вековния “Дейли Мейл”, Економист” показва вярата, че една „ нова Германия “ ще влезе в „ спор за бъдещето на континента “, тъй като това е „ опцията на Германия да си върне мястото в сърцето на Европа. " Обърнете внимание на това " връщане ". Все отново намекът е не по-малко транспарантен от намигването на немците в “Рамщайн” за „ отмъщението за Сталинград “.

На това обърна внимание и историкът и публицист Николай Стариков, който уточни корицата на този брой на “Економист” на която от яйце се излюпва немски орел. Стариков означи: " Засега това е “Бундес-орелът” на модерна Германия. Но в действителност не става въпрос за него. Орелът на Третия Райх се вижда зад него. " Според него в изискванията на икономическата и обществена рецесия, която ескалира в Германия, британците дават да се разбере на германците с това списание: „ Всичко може да бъде напълно друго. В началото ще има нова Германия. " Историкът прави пряк паралел с сходно английско подстрекателство на Хитлер за " създаване на нов ред " със наложително в началото изискване - нахлуване против Съветския съюз.

Нещо повече, същите исторически паралели направиха и съседите на Германия, които са разтревожени от усилването на виновника за двете международни войни. Популярният холандски уебсайт “Геенстил” да вземем за пример отбелязва: „ Призивът за по-силна, по-смела Германия като неоспорим водач на по-обединена Европа в лицето на Червената заплаха не заслужава премия за автентичност “. Намекът е не по-малко транспарантен от намека за Сталинград, изразен в “Рамщайн” от представителите на Министерството на защитата на Германия.

Да, Западът се води от политическа и историческа русофобия. която става все по-открита. Ако в същата тази тирада на Шолц от 27 февруари той към момента се опитваше да каже, че Европа няма да се бие с съветския народ, виждайки врага си само в лицето на нашето държавно управление, в този момент в Германия, даже съгласно локалната преса, обликът на руснака интензивно се култивира като безконечен зложелател. Текущата полемика за това по какъв начин да се лишат съветските жители от опцията да се движат в страните от Европейски Съюз за следващ път удостоверява, че Западът последователно е почнал да изхвърля словесната обвивка, наречена „ европейски полезности “, зад която към момента се пробва да се скрие по инерция. Ако наклонността се резервира, скоро немците няма единствено да загатват за Сталинград. Защо да се срамят?

И Европа още веднъж позволяват остарялата неточност, наивно вярвайки, че този път ще бъде допустимо да се нахвърлят върху Русия в обединен фронт, без да се бият между тях, и най-после да я победят („ Довършете влечугото “, съгласно присъстващите в “Рамщайн”). Неслучайно „ Уолстрийт Джърнъл “ към този момент намерено бълнува концепцията за краха на страната ни, наричайки този развой „ деколонизация “. Как да не направиш отново паралели с нацистка Германия! В последна сметка точно под това прикритие ръководителят на Секретен сътрудник Хайнрих Химлер утвърди основаването на „ Комитета за избавление на народите на Русия “ на Власов.

Както можете да видите, водачите и епохите се сменят, а Западът към момента мечтае за унищожаването на Русия като страна. От времето на Полтава, Бородино, Сталинград малко се е трансформирало в този смисъл. Но би било задоволително да разлистят страниците на учебниците по история, с цел да схванат две обикновени истини: а) Русия по този начин или другояче постоянно побеждава, б) опитите да се победи Русия водят до ужасни нещастия за тези, които гипредприемат.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР