Байдън е подчертал нуждата от трайно увеличаване на хуманитарните доставки

...
Байдън е подчертал нуждата от трайно увеличаване на хуманитарните доставки
Коментари Харесай

Байдън и Нетаняху обсъдиха кризата в Газа, Белият дом обяви желязна подкрепа за Тел Авив

Байдън е подчертал потребността от трайно увеличение на филантропичните доставки за линията Газа, където израелските сили водят война с радикалната палестинска формация " Хамас ". Потокът от помощи би трябвало да се реализира с цялостно координиране с филантропичните организации, е било мнението на американския държавен глава.

Байдън и Нетаняху са разискали и възможната военна интервенция на Израел в южния град в линията Газа Рафах, на границата с Египет, като президентът на Съединени американски щати е удостоверил позицията си по този въпрос.

Ройтерс напомня, че Байдън държи да бъде защитено цивилното палестинско население в Рафах, където към един милион палестинци потърсиха леговище в хода на спора, откакто бяха разселени от други места в анклава поради военните дейности на Израел.

Агенцията отбелязва, че това е първият диалог сред Байдън и Нетаняху, откогато двамата са се чули след масираното иранско нахлуване против Израел в нощта против 14 април с над триста дрона и ракети.

Междувременно представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби заяви, че Израел се е съгласил да се вслуша в съображенията на Съединени американски щати, които показаха безпокойствие по отношение на възможна израелска военна интервенция в южния град Рафах в линията Газа, на границата с Египет.

Израелската войска е подготвена да изтегля цивилните палестинци от град Рафах и да нападна намиращите се там укрепления на радикалната палестинска формация " Хамас ", съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на почитан представител на Израел от средите на защитата в сряда.

В същото време агенцията обръща внимание на предизвестията на интернационалната общественост за допустима филантропична злополука.

Вашингтон бе оповестил, че не би подкрепил израелска интервенция в град Рафах без подобаващ благонадежден филантропичен проект.

" Те ни увериха, че няма да влязат в Рафах, до момента в който не ни дадат опция фактически да споделим с тях нашите визии и нашите безпокойства ", сподели Кърби за телевизионния канал Ей Би Си, представен от Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР