Върховният командир на Украйна каза, че числено превъзхождащите войски на

...
Върховният командир на Украйна каза, че числено превъзхождащите войски на
Коментари Харесай

Украйна се изтегля от три села на изток, докато Русия твърди, че печели

Върховният пълководец на Украйна сподели, че числено превъзхождащите войски на Киев са се върнали към нови позиции западно от три села на източния фронт, където Русия е концентрирала обилни сили на няколко места.

Изявлението от неделя на генерал-полковник Александър Сирски отразява влошаващата се позиция на Украйна на изток, която Киев се надява, че може да стабилизира, откакто одобри доставката на оръжия от Съединените щати в границите на пакета за помощ на стойност 61 милиарда $, утвърден в Съединени американски щати тази седмица.

„ Ситуацията на фронта се утежни “, написа Сирски в приложението Telegram, описвайки „ най-трудните “ региони като западно от окупираната Маринка и северозападно от Авдиевка, градът, високомерен от съветските сили през февруари.

Войските на Киев, сподели той, са заели нови позиции западно от селата Бердичи и Семеновка, и двете на север от Авдиевка, и Новомихайловка, по-на юг покрай град Марьинка.

„ Като цяло врагът реализира избрани тактически триумфи в тези региони, само че не можа да получи оперативни преимущества “, сподели Сърски, добавяйки, че Русия е заела четири бригади за нахлуване.

Точно отпочиналите украински бригади бяха ротирани в тези региони, с цел да заменят единици, които са претърпели загуби, сподели той.

В изказването му не се загатва статута на Новобахмутивка, друго село покрай Бердичи, за което съветското министерство на защитата съобщи в неделя, че неговите сили са завладяни.

Превъзходни муниции и въздушна мощност

Кореспондентът на Ал Джазира Джон Холман, репортаж от Киев, сподели, че съветските сили са съсредоточени върху няколко разнообразни точки на фронтовата линия.

„ Това им дава самодейността на бойното поле “, сподели още Холман, добавяйки, че съветската страна разполага с превъзходни муниции и въздушна мощност.

Той сподели, че личният състав на украинската войска на фронтовата линия е споделил на Ал Джазира, че „ те са обстреляни шест или седем към едно “.

Холман добави, че украинската войска чака неотдавна утвърдената помощ от Съединени американски щати да дойде и да я употребява, с цел да преодолее несъответствието в огневата мощност сред страните.

Украински чиновници споделят, че помощта е от решаващо значение за задържането на към този момент двегодишната инвазия на Русия.

Московските войски постепенно напредват, откогато превзеха бастионния град Авдиевка, възползвайки се от украинския дефицит на артилерийски снаряди и жива мощ.

Онлайн карти на бойното поле, основани от разследващи анализатори с отворен код, допускат, че те са напреднали повече от 15 км (9,3 мили) в посока на село Очеретине след завладяването на Авдиевка.

По-нагоре на фронта, следеният от Украйна град Часов Яр е основно ново полесражение заради позицията си на нагорнище, което може да служи като врата към градовете Константиновка, Славянск и Краматорск.

Сърски разказва Часов Яр и село Ивановске на североизток като „ най-горещите точки “ на тази част от фронта. Министерството на защитата на Русия заяви, че е отбило украинските контраатаки покрай Часов Яр.

 

Междувременно, което може да се окаже обезпокоително развиване за Украйна, Сирски сподели, че неговите сили следят от близко увеличението на броя на съветските войски в региона на Харков, вторият по величина град в Украйна.

Североизточният град с население от 1,3 милиона – ситуиран единствено на 30 км (18,6 мили) от съветската граница – беше подложен на въздушни офанзиви през последните месеци, което съгласно Киев е съзнателно изпитание на Москва да направи Харков ненаселен.

Сирски сподели, че има признаци, че Русия непосредствено се готви за нахлуване в северната част на страната.

„ В най-застрашителните посоки нашите войски са подсилени с артилерия и танкови елементи “, сподели той.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР